30.01.2023 00:10

Chindia, victorie spectaculoasă

Chindia, victorie spectaculoasă
Galerie foto

* În acest moment, echipa lui Toni Petrea a ajuns la 25 de puncte și este la 5 lungimi distanță de primul loc direct retrogradabil

 

Chindia Târgoviște a obținut o victorie importantă la finalul săptămânii trecute. Lipsită de Toni Petrea, care nu a putut fi pe banca tehnică din cauza unei suspendări, echipa târgovișteană a câștigat trei puncte la capătul unui meci care s-a disputat pe un gazon extrem de rău, suprafața de joc fiind principalul inamic al ambelor formații. Chiar dacă a fost condusă la pauză, Chindia nu a cedat, iar introducerea lui Cooper s-a dovedit a fi mișcarea câștigătoare pentru echipa dâmbovițeană. În acest moment, echipa lui Toni Petrea a ajuns la 25 de puncte și este la cinci lungimi distanță de primul loc direct retrogradabil. În etapa următoare, Chindia întâlnește pe UTA Arad, echipa de pe locul 15.

Dinu a făcut penalty

Petrolul a început jocul în atac, însă Căbuz a intervenit bine la încercările lui Moldoveanu (1) și Dumitriu (13). Chindia a oferit replica prin Dani Popa, dar Leitner a intervenit bine la șutul atacantului dâmbovițean (17). Petrolul a revenit în atac, dar Irobiso nu a profitat de două oportunități bune (19, 23), însă formația prahoveană a reușit să deschidă scorul în cele din urmă. Cornel Dinu l-a faultat în careu pe Moldoveanu, iar Grozav a punctat fără emoții din penalty (27). Avantajul echipei din Ploiești ar fi putut fi mai mare, dar Căbuz a intervenit bine la șutul lui Borța (31).

Cooper, gol și pasă de gol

Formația gazdă a început mai bine și actul secund, însă Căbuz a reușit să rețină o minge respinsă greșit de Celea (51), pentru ca mai apoi, Matheus să trimită peste cu o lovitură de cap (55). Deși nimic nu anunța acest lucru, Chindia a reușit să restabilească egalitatea prin Cooper, care a punctat cu o lovitură de cap din centrarea foarte bună a lui Vorobjovas (70). Formația târgovișteană a forțat, iar golul câștigător a venit din gheata lui Popa, care a profitat de pasa foarte bună a lui Cooper și l-a învins pe Leitner (85). Căbuz a refuzat golul egalizator al gazdelor, reușind să intervină bine în prelungiri (90+2), iar la poarta cealaltă, Popadiuc nu l-a învins pe Leitner cu un șut bun (90+4), iar scorul final a rămas 2-1 pentru Chindia.

Caseta tehnică

Stadion: Ilie Oană-Ploiești. Au marcat: Grozav (27) / Cooper (70), Popa (85). Cartonașe galbene: Dumitriu (24), Achim (63) / Celea (5), Dinu (27). Au arbitrat: Viorel Fluieran, George Neacșu și Romică Bârdeș.

Petrolul: Leitner – Achim, Meijers, Mathaus Santos – Borta, Dumitriu (79 Seto), Purtic, Țicu – Moldoveanu (79 Budescu), Irobiso, Grozav. Antrenor: Nicolae Constantin.

Chindia: Căbuz – Căpușă, Celea, Corinus, Dinu (46 Vorobjovas), Ioniță (76 Perianu) – Neguț, Dulca (76 Dumitrașcu), Akhmatov (46 Cooper) – Popa (88 Boldor), Popadiuc. Antrenor: Toni Petrea.

 

 

Cosmin Sava