11.07.2019 00:10

Chindia va avea stadion cochet

Chindia va avea stadion cochet
Galerie foto

❚ Lucrările de modernizare a arenei de lângă Turn ar putea fi finalizate în 10 luni, astfel încât formația târgovișteană, nou-promovată în Liga 1, să poată juca “acasă” ultimele meciuri de pe teren propriu din returul campionatului ❚ “Marcăm un moment istoric pentru ceea ce înseamnă fotbalul târgoviștean. Pentru prima dată în istoria acestui stadion, iată că debutează un proiect de reconstrucție al acestei arene sportive”, a declarat Cristian Stan, primarul Municipiului Târgoviște ❚ Scaunele vor fi schimbate, fațada tribunelor, accesul și gazonul vor fi refăcute, iar stadionul va beneficia și de instalație de nocturnă și monitorizare video ❚ “Am făcut eforturi deosebite să putem găsi finanțare și să putem să devansăm termenul din luna septembrie, când ne propusesem inițial, iată la începutul lunii iulie. Va fi un stadion care va face din municipiul Târgoviște un oraș cu o infrastructură sportivă deosebită”, a mărturisit edilul Târgoviștei

 

ȘTEFAN KHALIL

 


 

După zeci de ani de așteptare, târgoviștenii se vor putea bucura de o arenă cochetă pe bătrânul stadion ,,Eugen Popescu’’! Ieri, în prezența conducerii primăriei municipiului Târgoviște, alcătuită din edilul Cristian Daniel Stan, cei doi viceprimari Cătălin Rădulescu și Monica Ilie, alături de directorii direcțiilor Primăriei Târgoviște și de reprezentanții mass-media, au debutat primele lucrări de modernizare a vechiului stadion “Eugen Popescu”. Inițial, acțiuniile de demolare a stadionului de lângă Turn au fost programate să înceapă undeva prin luna septembrie, dar iată că autortățile locale s-au mobilizat și lucrările au început încă din prima jumătate a lunii iulie.

Lucrările s-ar putea încheia în 10 luni

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, a preconizat că echipa de fotbal FC Chindia Târgoviște va putea evolua pe noua arenă a stadionului ,,Eugen Popescu’’ în 10 luni de la debutul lucrarilor de reabilitare. Acest lucru înseamnă că târgoviștenii își pot urmări favoriții pe terenul de acasă undeva spre finalul acestui sezon de Liga I. ,,Suntem la stadionul ,,Eugen Popescu’’ din municipiul Târgoviște! Cred că astăzi (n.r. ieri) marcăm un moment istoric pentru ceea ce înseamnă fotbalul târgoviștean, fotbalul dâmbovițean. Pentru prima dată în istoria acestui stadion, iată că debutează un proiect de reconstrucție al acestei arene sportive, al celei mai importante arene de fotbal din municipiul Târgoviște, din județul Dâmbovița. Practic, astăzi dăm startul lucrărilor care vor transforma total stadionul ,,Eugen Popescu’’. Din ceea ce vedeți în acest moment nu va mai rămâne decât o parte din actuala tribuna I, dar și aceasta umrează să fie reabilitată, oricum va rămâne în picioare. În rest, toată tribuna a doua va fi dărâmată. Urmează să fie construită o tribună nouă, de la zero, o tribună care va asigura toate condițiile necesare pentru presă, pentru spectatori, pentru oficiali, arbitrii și așa mai departe. O tribună de natură să facă din stadionul ,,Eugen Popescu’’ o arenă cochetă, o arenă aproape în totalitate nouă, în condițiile în care și tribuna a doua va fi reabilitată, practic nu mai rămâne decât acel schelet, care există în momentul de față, scaunele vor fi schimbate, va fi refăcută fațada tribunelor, accesul va fi refăcut, gazonul va fi refăcut, va fi instalație de nocturnă, va fi monitorizare video pe toată suprafața stadionului, un stadion care eu sper să fie gata în 10 luni și să putem disputa câteva meciuri din finalul returului de campionat aici, la Târgoviște’’, a declarat primarul Cristian Daniel Stan.

“Dăm o pagină în istoria fotbalului târgoviștean”

Pentru atingerea acestui deziderat, primarul a mai anunțat că se vor face toate eforturile. Conducerea administrației locale a mai spus că vor fi puse la dispoziție și câteva randări pe ceea ce însemnă proiectul termic așa cum va arăta stadionul. ,,Repet, este o intervenție majoră, substanțială, nu va mai fi nimic care să semene cu ce avem în momentul de față la acest stadion, un stadion care a fost martorul multor victorii importante ale echipelor târgoviștene, sigur au fost și momente bune și momente mai puțin bune, dar asta este istoria și în momentul de față, spun cu toată responsabilitatea că dăm o pagină în istoria fotbalului târgoviștean. Am făcut eforturi deosebite să putem găsi finanțare și să putem să devansăm termenul din luna septembrie, când ne propusesem inițial, iată la începutul lunii iulie’’, a mai completat Cristian Daniel Stan.

Valoarea investiției este între 5 și 6 milioane de euro

Reconstrucția se face în două etape, prima a fost cea de ieri când au început demolările, după aceea urmează să se lucreze la reconstrucție, fundație și alte aspecte care vor duce la modernizarea stadionului din Târgoviște. Conducerea administrației locale a declarat că în această toamnă am putea avea o imagine destul de clară, față de cum va arăta noul stadion. ,,Va fi un stadion care va face din municipiul Târgoviște un oraș cu o infrastructură sportivă deosebită și un stadion care va aparține acestui oraș și acestei comunități încă zeci de ani de acum înainte fără a fi nevoiți să se mai facă intervenții de substanță. Este un moment foarte important, dincolo de exercițiile de imagine, demagogie politică, ipocrizie și așa mai departe, pe care le fac alții, noi arătăm în concret cum se reconstruie ște la Târgoviște stadionul ,,Eugen Popescu’’. Valoarea investiției este undeva între 5 și 6 milioane de euro, din bugetul local, sursă de finanțare atrasă, rambursabilă cu precizarea că în ceea ce înseamnă vârful serviciului datoriei publice la nivelul municipiului Târgoviște, cu toate creditele pe care le vom avea în derulare și trăgând toate tranșele la termenele stabilite, nu vom depăși jumătate din plafonul care ne este permis prin lege, adică vom fi undeva la 14%, maxim, maxim în următorii ani! În momentul de față avem unul dintre cele mai mici plafoane din România, 3-4% undeva și cred că este important să găsim soluții pe lângă ceea ce înseamnă prorecte cu finanțare nerambursabilă la care lucrăm și nu sunt puține. Nu o să reiau acum enumerarea lor”, a mai transmis primarul municipiului Târgoviște.