19.05.2022 00:08

Chindia trebuie să treacă de Chiajna

Chindia trebuie să treacă de Chiajna
Galerie foto

* Antrenorul Ianis Zicu are la dispoziție un lot interesant, în care se regăsesc jucători cu experiență pe prima scenă fotbalistică, precum  Andrei Marc, Carlo Casap, Neluț Roșu, Azdren Llullaku sau Paul Batin. 

 

Chindia Târgoviște a încheiat sezonul pe locul 13, clasare care o duce pe formația pregătită de Emil Săndoi la barajul de promovare/menținere în Liga 1. Guparea târgovișteană ar fi trebuit să joace cu echipa clasată pe locul 4 în liga secundă, însă CSA Steaua București nu are drept de promovare, astfel că va întâlni Concordia Chiajna, ocupanta locului 5. Meciul tur va avea loc sâmbătă, de la ora 15.30, pe terenul echipei ilfovene. În mod normal, returul se va juca pe 29 mai, însă ar putea exista modificări, dacă deținătorii drepturilor TV vor solicita acest lucru.

Doar două victorii în play-off 

Concordia Chiajna a încheiat sezonul regular pe locul 5, cu 36 de puncte. În cele 19 meciuri disputate, adversara Chindiei de la baraj a obținut 10 victorii, a remizat de 6 ori și a înregistrat 3 înfrângeri. Astfel, echipa ilfoveană a ajuns în play-off, acolo unde a obținut doar două victorii, a încheiat la egalitate două meciuri și a pierdut șase partide. Victoriile au venit în partidele cu Unirea Slobozia și Universitatea Cluj. Concordia Chiajna a încheiat sezonul cu 44 de puncte, dar a ajuns la baraj doar pentru că CSA Steaua nu a avut dreptul de a lupta pentru promovare. Chiajna a avut cea mai slabă apărare din play-out, cu 17 goluri primite, și al doilea cel mai slab atac, cu doar 8 reușite.

Lot interesant 

Chiar dacă pornește favorită în această „dublă”, Chindia trebuie să trateze cu seriozitate maximă partidele cu formația din Chiajna. Antrenorul Ianis Zicu are la dispoziție un lot interesant, în care se regăsesc jucători cu experiență pe prima scenă fotbalistică, precum  Andrei Marc, Carlo Casap, Neluț Roșu, Azdren Llullaku sau Paul Batin. La Chiajna joacă și fostul fotbalist al echipei târgoviștene, Răzvan Matiș.

Bălașa: „Șansele sunt egale”

Fost jucător important la Chindia, Cristi Bălașa este acum director sportiv la Chiajna. Acesta mizează pe dorința de promovare jucătorilor și crede că șansele sunt egale. „Eu consider că e o dublă abordabilă, chiar dacă șansele sunt egale. Chindia are experiența Ligii 1, dar și jucători care pot face diferența, însă și noi avem jucători foarte buni și mulți dintre ei merită să joace în prima ligă. Eu nu văd o diferență foarte mare și ne vom juca șansa. Jucătorii vor fi motivați, pentru că au bonusuri speciale în contracte în cazul promovării, iar contractele se prelungesc automat în cazul în care vor promova în Liga 1. Însă cred că în timpul meciului nu te gândești la bani, te gândești la orgoliu și la dorința de a juca în Liga 1”.

 

 

Cosmin Sava