17.12.2018 00:10

Chindia trebuie să mai aștepte pentru noul stadion

Chindia trebuie să mai aștepte pentru noul stadion
Galerie foto

❚ Primarul Cristian Stan a transmis că este greu pentru autoritățile locale să susțină financiar promovarea în prima ligă și construcția unui nou stadion. În schimb, s-ar putea efectua lucrări de modernizare la stadionul Eugen Popescu, dar cu ajutorul Consiliului Județean Dâmbovița ❚ „Vom realiza un studiu de fezabilitate și vom vedea în ce măsură există această posibilitate de a asigura finanțarea unor astfel de cheltuieli, cu precizarea că vom solicita și sprijinul Consiliului Județean”, a declarat primarul municipiului Târgoviște

 

COSMIN SAVA

 


 

Suporterii Chindiei nu au parte de un final liniștit de an, după ce trupalui Viorel Moldovan a arătat o scădere de formă și a căzut pe locul5 în Liga a 2-a.Niciultimelevești legate de construcția unui nou stadion la Târgoviște nu sunt prea bune. Chiar dacă proiectuleste la CNI (CompaniaNațională de Investiții), se pare că elaborarea studiului de fezabilitate nu a început, după cum a transmis primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, la conferința de presă organizată cu ocazia competiției „Centura Chindiei”. Stan a recunoscut că este greu pentru autoritățile locale să susțină financiar promovarea în prima ligă și construcția unui nou stadion. În schimb, s-ar putea efectua lucrări de modernizare la stadionul Eugen Popescu, dar cu ajutorul Consiliului Județean Dâmbovița.

Ce a declarat primarul Stan: „În ultimii zeci de ani nu s-a investit niciun ban în stadion”

„Ne dorim cu toții să avem condiții foarte bune de joc. În ultimii zeci de ani nu s-a investitniciun ban în stadionul Municipal. Ar fi foarte bine să rezolvăm chestiunea aceasta într-un an, doi sau într-o perioadă scurtă de timp. Însă, acest lucru nu se poate. Sigur, această aspirație de a avea un stadion rezultă din faptul că echipa joacă foarte bine. Dacă era în Liga a 3-a, nu mai întreba nimeni de stadion. Echipa joacă foarte bine pentru că există o finanțare serioasă de la Primăria Târgoviște și de la Consiliul Județean Dâmbovița. Este una dintre puținele din fotbalul românesc care nu are probleme de natură financiară. Există două chestiuni importante în acest sens. Prima, stadionul nou, o investiție a Consiliului Județean Dâmbovița, care în momentul de față se află, ca și proiect, la CNI, dar unde nu cred că a început elaborarea studiului de fezabilitate. În urmă cu un an de zile am văzut ultima adresă cu privire la stadion. Alte informații cu privire la acest lucru pot oferi cei de la Consiliul Județean”.

„Încerc să găsesc soluții”

„Plecând de la acest aspect, Primăria Târgoviște a realizat o expertiză tehnică la stadionul Eugen Popescu. În urma expertizei au reieșit două variante: prima, dărâmarea stadionului și construirea unuia nou, iar cea de-a doua, câteva intervenții care nu sunt deloc ieftine, astfel încât să asigurăm la actualul stadion condițiile necesare pentru a se disputa meciuri de prima ligă. Vom realiza un studiu de fezabilitate și vom vedea în ce măsură există această posibilitate de aasigura finanțarea unor astfel de cheltuieli, cu precizarea că vom solicita și sprijinul Consiliului Județean, pentru că o asemenea investiție nu poate fi realizată exclusiv de către Primăria Târgoviște”.

„Va fi construit terenul de antrenament, în colaborare cu FRF”

„Înschimb, s-a semnat contractul de execuție pentru terenul de antrenament, ce va fi construit în colaborare cu FRF, for ce va aduce suprafața de joc. Acest teren va fi gata anul viitor în vară. Va fi un teren cu nocturnă și cu toate condițiile de antrenament care sunt oferite în momentul de față în orice țară europeană.Va fi o bază foarte bună atât pentru echipa mare, cât și pentru grupele de copii și juniori ale Chindiei. Va reprezenta un progres în ceea ce va privi condițiile de antrenament. Există tot felul de discuții, de genul, domnule, promovăm în prima ligă și unde jucăm? Ok, jucăm în prima ligă, dar trebuie să înțelegem cu toții că nu se pot aloca bani pentru susținerea echipei la un nivel de natură să permită susținerea unui baraj de promovare sau unui loc promovabil și în același timp să găsești bani să construiești un stadion nou. Este foarte dificil. Dacă pe parcursul timpului s-ar fi făcut intervenții la stadion, măcar o dată la 3-4 ani, prin care să se încerce cumva să se micșoreze această discrepanță între stadion și condițiile care sunt impuse în momentul de față pentru a se putea juca în Liga I, astăzi ar fi fost o cu totul altă discuție. Mie îmi place sportul și fotbalul în general. Știu că în Târgoviște fotbalul este un sport iubit și apreciat, de aceea ca reprezentant al Primăriei Târgoviște încerc să găsesc soluții și nu este deloc ușor să surmontezi 30 de ani de nepăsare”.