12.12.2023 00:10

Chindia trebuie să iasă din această stare

Anul 2023 a fost unul de coșmar pentru Chindia Târgoviște. După retrogradarea din prima ligă, prima parte a stagiunii în curs, la nivelul ligii secunde, a fost una sub așteptări pentru formația pregătită, pe rând, de Dragoș Militaru, Vasile Miriuță și Diego Longo. Lucrurile nu au arătat deloc bine nici în Cupa României. Formația târgovișteană a prins grupele competiției, însă s-a făcut de râs în această fază, părăsind competiția fără să câștige vreun punct.

Lotul este unul superior rezultatelor înregistrate, îndrăznesc să cred că echipa târgovișteană are la dispoziție jucători de calitate, care sunt capabili să obțină mai mult decât locul 11 în Liga a 2-a. Au fost foarte multe probleme în cadrul clubului târgoviștean și încă mai continuă să apară. Sunt probleme financiare, se pare că jucătorii nu sunt plătiți la timp, există și datorii din trecut, iar clubul condus de Lorin Petrescu nu găsește luminița de la capătul tunelului.

În aceste condiții, este greu să faci performanță, iar performanța în acest sezon se traduce prin promovarea în Superligă. Este aproape imposibil să identifici elementele pozitive din 2023 pentru Chindia Târgoviște. Revenirea pe „Eugen Popescu” s-ar putea încadra în această categorie, însă faptul că suporterii nu se înghesuie pe arena modernizată anulează acest element. Fanii târgovișteni sunt nemulțumiți de situația clubului, dar și de rezultatelor înregistrate, astfel că numărul oamenilor care au venit pe stadion a fost sub așteptări, în prima parte a sezonului.

Sezonul care nu este încă pierdut, dar trebuie să se schimbe ceva în cadrul clubului. Fără liniște și siguranță financiară, nu poți spera la mai mult. De asemenea, rămâne de văzut dacă Diego Longo este persoana potrivită pentru a conduce această echipă. Din punctul meu de vedere, debutul italianului pe banca tehnică a Chindiei este unul ratat, și nu mă refer aici doar la latura sportivă.

Au fost prea multe scandaluri în jurul acestei echipe, s-au făcut prea multe schimbări neinspirate, iar locul ocupat în prezent reflectă perfect aceste lucruri. Dacă se dorește promovarea, nu se poate merge pe aceeași linie. Este nevoie de o schimbare, în primul rând de atitudine. A tuturor, nu doar a jucătorilor!

 

 

Cosmin Sava