30.05.2023 00:13

Chindia Târgoviște a câștigat Cupa României U19

Chindia Târgoviște a câștigat Cupa României U19
Galerie foto

* Echipa pregătită de Sică Bârdeș a avut un parcurs excelent în competiția KO, reușind să pună mâna pe trofeu

 

Chindia Târgoviște a avut parte de o stagiune reușită la nivel juvenil. Echipa U19, pregătită de Sică Bârdeș, a avut un parcurs excelent în Cupa României, reușind să pună mâna pe trofeu. În primul tur al competiției KO, Chindia a învins CSȘ Târgoviște cu scorul de 9-2. A urmat un meci cu o altă echipă dâmbovițeană, GȘA Nucet, câștigat la fel de clar de echipa târgovișteană, 5-0. În 16-imile competiției, echipa lui Bârdeș a întâlnit Petrosport Ploiești și a reușit să se impună fără emoții, 4-0. Lucrurile s-au complicat puțin în optimi, dar Chindia a trecut cu bine și de meciul cu CSM Alexandria, câștigat cu 3-2, pentru ca în sferturile de finală ale Cupei României să învingă FC Brașov la limită, 1-0.

Victorie la penalty-uri

În faza semifinalelor, Chindia Târgoviște a trecut de CSM Reșița cu scorul general de 4-0. În cealaltă semifinală, Kinder Constanța a trecut cu 2-0 de Aerostar Bacău. Finala Cupei României U19 s-a disputat la Buftea, iar partida a avut nevoie de lovituri de departajare, pentru a se stabili câștigătoarea. Chindia a deschis scorul prin Cristea, în minutul 36, însă Kinder a egalat în minutul 68, prin Oancea. Echipa târgovișteană a fost mai inspirată la penalty-uri. Chindia a marcat de trei ori de la punctul cu var, Kinder o singură dată, astfel că trofeul a ajuns la Târgoviște.

Kinder Constanța - Chindia Târgoviște 1-1 (1-3 d.l.d, 2-4 la general)

Au marcat: Oancea (68) / Cristea (36)

Kinder: Morariu (90+3 Nache) – Simion, Lazăr (Cpt.), Ciofu, Gordin (82 Căpățînă) – Ghenea, Țurcan (59 Dragnea) – Cîniparu, Vătămănuță (59 Albu), Manole – Oancea. Rezerve: Nistor, Imbriea, Septar. Antrenor: Gheorghe Mâna.

Chindia: Brânzea – Albu, Cristea, Pădurariu (53 Popa), Brătucu – Ioniță I, Petre (Cpt.),  Zamfir, Ioniță II – Tache (73 Pătulea), Brătescu (43 Rareș). Rezerve: Zafiu, Vârlan, Sorin, Văleanu, Soare, Cristea. Antrenor: Vasile Bârdeș.

 

Cosmin Sava