26.02.2024 00:12

Chindia suferă

Chindia suferă
Galerie foto

* N-am înțeles nimic din jocul echipei, din formula de start, din schimbări și nici din discursul lui Diego Longo la conferința de presă

 

Diego Longo a anticipat corect la conferința – avancronică dinaintea jocului, Chindia a fost peste Metaloglobus. La cartonașe, după ce Roberto Romeo l-a văzut pe cel roșu în minutul 75. Altfel, Chindia nu a fost cu nimic peste Metaloglobus. Și nici Matiș nu e Pirlo, așa cum l-a supradimensionat public antrenorul. „Pirlo” al Chindiei i-a exasperat pe spectatori cu greșelile în lanț, părăsind terenul într-un concert de fluierături.

Longo ne asigura că avem toate șansele să ajungem în play-off, însă după jocul prestat la primul meci oficial al anului, avem toate șansele să ajungem în play-out. Un discurs arogant, după cum remarca la finalul partidei până și Ianis Zicu, care a ținut să transmită că a fost coleg cu Diego la Rapid, pe vremuri. Unul ca jucător important, iar celălalt, preparator fizic.

Vorbe goale, Diego!

Ca să fi peste Metaloglobus, trebuie să marchezi. Sau cel puțin să produci ocazii, să ajungi la poarta adversă. Chindia a avut un singur șut periculos, expediat de Fedele (altcineva, cine?), respins de Gavrilaș (28). Mai aproape de gol au fost vizitatorii, însă Iustin Popescu l-a blocat kamikaze pe Neacșu (37). N-am înțeles nimic din jocul Chindiei, din formula de start, din schimbări și nici din discursul lui Diego la conferința de presă. Una caraghioasă, care a provocat rumoare printre jurnaliști, zâmbete ironice și chiar hohote de râs.

Italianul e de play-off la vorbe goale, fără acoperire și pe teren, acolo unde Chindia nu arată nici pe departe ca o echipă de top, de play-off, de baraj SuperLigă, de promovare. Scoatem din context Liga Campionilor, nivelul președintelui Gabriel Boriga, obișnuit cu marile competiții continentale la baschet și la volei. Doar că fotbalul este un alt sport. Nu ne dorim un mandat scurt al noului manager, care a venit, în mod clar, cu un suflu nou și o altă organizare, numai că nu intră el pe teren și nici nu antrenează echipa.

Una modestă, așa cum am tot avertizat. Cu jucători fără personalitate, fără implicare și chiar fără valoare. Mulți dintre preferații lui Longo sub copii de mingi pe lângă fotbaliști precum Prejmerean, Șerban sau Golofca, mai buni și neatrenați. Cu tot respectul pentru Metaloglobus, însă dacă nu bați acasă echipa de pe locul 15, ce pretenții să ai la promovare?

Caseta tehnică

Stadion „Eugen Popescu”. Spectatori: 2.500. Arbitri: Cristian Moldoveanu (Sf. Gheorghe) – Bogdan Mociorniță (Băicoi - Prahova), Tamaș Biro (Cernat - Covasna). Rezervă: Adelin Pavel (Osica de Jos - Olt). Delegat de joc: Florentin Barbu (Giurgiu). Observator de arbitri: Zoltan Tamaș (Odorheiu Secuiesc). Cartonașe galbene: C. Dinu (42), R. Romeo (60, 75), Boțogan (64) / Honciu (48), Huiban (68), Zukanovic (77), Pătrașcu (86).

Chindia: I. Popescu – R. Romeo, Plămadă (57 Cristea), C. Dinu, Ioniță – Fedele, Matiș (72 Zivkovic), Bogaciuc – Șanta (50 Tache), Moldoveanu, Anișorac (50 Boțogan – 72 Cojocaru). Antrenor: Diego Longo.

Metaloglobus: Gavrilaș – Kouadio, Diallo, Caramalău, Neacșu – Manolache (80 Pătrașcu), Honciu, Saeed, V. Bogdan (64 Liș) – Zukanovic, Huiban (74 A. Gheorghe). Antrenor: Ianis Zicu.

Foto: sportpictures.eu

 

 

Costin Mihai