10.07.2019 00:10

Chindia se pregătește pentru o misiune dificilă

Chindia se pregătește pentru o misiune dificilă
Galerie foto

❚ Promovarea în Liga 1 și lipsa unui stadion care să poată găzdui meciuri de primă divizie au provocat un cortegiu întreg de dispute, deschizând fronturi multiple și conflicte de idei ❚ După trei ani de încercări eșuate, a venit și mult așteptata promovare, dar a revenit un subiect fierbinte, al stadionului, pe care îl comentează fiecare cum îl taie capul, cum îi dictează conștiința sau interesul ❚ Microbiștii așteaptă lucruri concrete, nu vorbe mari, iar autoritățile locale promit stadioane. Dar echipă avem de Liga 1, la nivelul lotului și al conducerii?

 

COSTIN MIHAI


Promovarea Chindiei în Liga 1 și lipsa unui stadion care să poată găzdui meciuri de primă divizie au provocat un cortegiu întreg de dispute, deschizând fronturi multiple și conflicte de idei. Înclinați din instinct către gratificări imediate, cei mai puțin autonomi de propriile opinii se lasă ghidonați de interese, dar se păstrează liberi de scrupule. Și din acest motiv i-am apreciat pe cei care s-au exprimat deschis. Nu e comod să oferi explicații ca autoritate publică pe tema bazelor sportive din Târgoviște. Primarul Cristian Stan le-a expus în orice context, la fel o face și Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița. Acești oameni au prezentat fără nicio teamă cifre și au susținut clubul Chindia din orice poziție, chiar dacă uneori erau ironizați politic, chiar de la microfonul stadionului Eugen Popescu, fără intervenția unor conducători alunecoși. Noi nu suntem implicați politic, nu avem obligații morale, nu suntem datori nimănui, ne dorim doar performanță, transparență și sinceritate. Iar dacă cei de la Chindia nu sunt capabili să le asigure, atunci le vom fi incomozi, așa cum le-am fost multora dintre cei care au tranzitat prin club.

Oamenii așteaptă lucruri concrete, nu vorbe mari!

Marcel Ghergu și Ciprian Iugulescu nu au primit refuzuri din partea asociaților, mai precis Primăria Municipiului Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița. Conducătorii Chindiei au primit doar sprijin, foarte mult sprijin, și au avut mână liberă să facă treabă. După trei ani de încercări eșuate, a venit și mult așteptata promovare, dar a revenit un subiect fierbinte, al stadionului, pe care îl comentează fiecare cum îl taie capul, cum îi dictează conștiința sau interesul. Chindia va merge să joace la Ploiești, pentru că e cel mai aproape, și nu la Mioveni, la dracu în praznic. Ei bine, microbiștii așteaptă lucruri concrete, nu vorbe mari, iar autoritățile locale promit stadioane. Unii cred, alții nu, însă oamenii ăștia și-au respectat până acum promisiunile legate de clubul Chindia. Nu e o laudă, e un adevărat, chiar dacă pe unii îi deranjează sau îi enervează. Amuzant e că a ajuns să-i irite când scriem pe subiect pe cei din club, asta ca să înțelegeți de ce nu există viziune în anumite direcții. Pentru că unii nu-și vor depăși niciodată limitele, chit că au fost îndopați cu funcții și facilități. Se găsesc întodeauna oameni care să vorbească pentru ei, să muncească pentru ei și să le ofere avantaje uriașe. Dar echipă avem de Liga 1, la nivelul lotului și al conducerii?