03.12.2020 00:10

Chindia s-a calificat în optimile competiției KO

Chindia s-a calificat în optimile competiției KO
Galerie foto

❚ Hermannstadt a ratat prin Stoica, Fortes, în timp ce târgoviștenii au avut o ocazie bună prin Fomba, înainte ca sibienii să marcheze prin Jo Santos ❚ Chindia a oferit replica rapid, iar Cherchez a egalat după o execuție frumoasă, iar la pauză s-a intrat cu scorul de 1-1 ❚ La ultima serie, pentru Hermannstadt a marcat Fortes, iar golul calificării pentru formația târgovișteană a fost reușit de Neicuțescu

 

COSMIN SAVA


Chindia Târgoviște a avut parte de un adversar incomod în 16-imile Cupei României, dar trupa lui Emil Săndoi a reușit să treacă de testul AFC Hermannstadt. A fost egalitate după 90 de minute, rezultat care sa menținut și după prelungiri, iar la loviturile de departajare a strălucit Dinu Moldovan, care prin intervențiile sale a contribuit decisiv la calificarea formației târgoviștene în optimile Cupei României. Goluri superbe Prima parte a fost una echilibrată, dovada cea mai bună fiind faptul că scorul la pauză a fost egal. Hermannstadt a ratat prin Stoica (4) și Fortes (9), în timp ce târgoviștenii au avut o ocazie bună prin Fomba (21), înainte ca sibienii să marcheze prin Jo Santos, care a reușit să puncteze cu un șut superb din afara careului (41). Chindia a oferit replica rapid, iar Cherchez a egalat după o execuție la fel de frumoasă (43), iar la pauză s-a intrat cu scorul de 1-1. Partea secundă a fost mai săracă în ocazii, doar Buzan a avut o ocazie bună, însă șutul acestuia a trecut pe lângă poartă (49). S-a ajuns în prelungiri, acolo unde fiecare echipă a avut câte o ocazie bună, Hermannstadt prin același Jo Santos, al cărui șut a fost scos de Moldovan (103), iar Chindia prin Neguț, cu o lovitură de cap, prinsă însă de Figueiredo (112).

Moldovan a apărat două penalty-uri

Seria loviturilor de departajare a fost deschisă de Buzan, al cărui șut a fost blocat de Dinu Moldovan. Pentru Chindia a executat Dani Popa, cel care și-a adus echipa în avantaj. Portarul Chindiei a scos din nou, de această dată în fața lui Addae, în timp ce pentru târgovișteni a punctat Neguț. Hermannstadt a reușit să puncteze până la urmă prin Vodă, dar la fel a făcut-o și Chindia, prin Iacob. La ultima serie, pentru Hermannstadt a marcat Fortes, iar golul calificării pentru formația târgovișteană a fost reușit de Neicuțescu.

Rezultate complete

Chindia Târgoviște - AFC Hermannstadt 1-1(5-3 d.l.d); Progresul Spartac - Universitatea Craiova 0-5; Turris Oltul Turnu Măgurele - Sepsi OSK 1-0; CSC Sânmartin - Dunărea Călărași 0-1; U Craiova 1948 - ASU Poli Timișoara 1-3; Farul Constanța - Academica Clinceni 2-1; Concordia Chiajna - FC Botoșani 0-2; Viitorul Pandurii - FC Argeș 1-0; Ceahlăul Piatra Neamț - Petrolul Ploiești 1-2; Dinamo - Viitorul Constanța 3-0; Ripensia Timișoara - Astra Giurgiu 1-5; Hușana Huși - Universitatea Cluj 2-8; FC Voluntari - Gaz Metan Mediaș 0-6; Poli Iași - CFR Cluj 1- 0; FK Csikszereda - UTA Arad 0-2; Gloria Buzău - FCSB 0-3(la „masa verde”).