09.09.2021 00:14

Chindia revine la Ploiești

Chindia revine la Ploiești
Galerie foto

Dacă ne raportăm după rezultate, Chindia nu s-a descurcat rău în Liga 1 la Buzău, în postură de echipă gazdă. Varianta a fost ok, în special când era interzis accesul spectatorilor în tribună și toate echipe erau nevoite să joace fără suporteri. Numai că, acum sunt formații susținute puternic de fani, în timp ce Chindia, chiar dacă are mulți, nu se deplasează la Buzău pentru a-și susține favoriții, incomodați de distanța destul de mare, peste 120 de kilometri.

În atare condiții, s-a găsit înțelegere pentru o nouă găzduire la Ploiești, pe stadionul „Ilie Oană”, casa Chindiei pentru al treilea mandat. Să sperăm că va fi și ultimul, iar echipa lui Emil Săndoi va reveni cât mai curând acasă, pe „Eugen Popescu”, chiar din această toamnă. Orice s-ar comenta, o deplasare la Ploiești (50 de kilometri) este mult mai accesibilă decât una la Buzău, mai ales că mulți dâmbovițeni din partea de est de județului au joburi în capitala județului Prahova.

Cu fanii alături, chiar și 1.000 sau 2.000, uneori au fost 5.000 sau mai mulți, nu doar aplombul va fi altul, însă și rețeta financiară sună mai bine. Oriunde ar juca, Chindia trebuie să adune puncte și să iasă din zona periculoasă a clasamentului. Cu un singur succes în șapte partide, echipa lui Săndoi a rămas datoare susținătorilor, dar și asociaților, care asigură un buget de salarii mulțumitor și la timp.

Apreciat până acum la toate nivelurile, Emil Săndoi trebuie să-și consolideze cu victorii scaunul de antrenor, altfel vor începe și pentru el problemele. Cu tot respectul pentru ce a reușit în sezonul trecut, însă acum este un alt campionat, echipa are puncte puține și nici nu prea joacă așa cum ne-am dori. În concluzie, nu se mai acceptă eșecul și la Mioveni. 

Costin Mihai