30.03.2023 00:11

Chindia pregătește atent schimbul de mâine

Chindia pregătește atent schimbul de mâine
Galerie foto

Într-un moment în care toții ochii sunt pe parcursul Chindiei din play-out-ul SuperLigii, juniorii republicani obțin rezultate apreciate la nivelul competițiilor în care sunt angrenați. Ieri, Juniorii U19 ai clubului târgoviștean, antrenați de Sică Bîrdeș, s-au calificat în semifinalele Cupei României, după ce au eliminat pe FC Brașov, pe o reușită a lui Darius Ghiță. Performanță ce putea fi atinsă și de Juniorii U17, pregătiți de Marian Vătavu, eliminați după loviturile de departajare de CSȘ Craiova.

Echipa U17 a Chindiei a obținut, în schimb, calificarea în optimile de finale ale Campionatului Național, fiind lider în play-off. Chiar și formația U19 are șanse la optimi, ocupând poziția secundă într-o serie cu echipe tari din București. Am urmărit aici câțiva jucători cu potențial, unii dintre ei pregătindu-se sub comanda lui Toni Petrea, gen Brînzea, Petre sau Zamfir. Chindia are 12 echipe de juniori implicate în competițiile oficiale naționale și județene, atât la băieți, cât și la fete.

Activitatea este bine gestionată de Nicu Croitoru, șeful Academiei, care a cooptat aici tinere talente și de la alte grupări dâmbovițene. Un club care a promovat tot timpul jucători locali, Chindia pregătește atent generațiile viitoare. În ultimii ani, s-au ridicat de aici fotbaliști care s-au impus la Liga 1, precum Aioani, Șerban sau Ioniță, fără a-i include pe cei consacrați.

Altfel, Perianu a fost folosit titular de Daniel Pancu la echipa națională U20, un alt tânăr jucător al Chindiei, chit că nu e localnic. Pentru generațiile care vin din urmă, pentru cei care îmbracă tricoul primei echipe, pentru suporteri și pentru tot sportul dâmbovițean, Chindia trebuie să continue în SuperLigă.

 

 

Costin Mihai