20.08.2014 08:07

Chindia nu-și mai lasă jucătorii la futsal

Chindia nu-și mai lasă jucătorii la futsal
Galerie foto

❚ „Jucătorii care se află sub contract cu noi vor juca numai pentru Chindia. Cui nu-i convine, e liber să meargă unde dorește”, a fost ferm președintele Marcel Ghergu ❚ Refuzul celor de la Chindia l-a afectat puternic pe Marius Costache, care se vede în imposibilitatea de a acoperi absențele apărute cu jucători de o valoare apropiată. În aceste condiții, președintele Sportis a anunțat că va renunța să mai susțină echipa de futsal, care se va retrage din campionatul primei ligi

 

COSTIN MIHAI


Sportis Târgoviște a reușit o mutare spectaculoasă pe banca tehnică, unde a fost instalat Marius Pârciu DeSalvo, antrenorul secund al echipei naționale de futsal. Formația de primă ligă prezidată de Marius Costache se confruntă, în schimb, cu o mare problemă, riscând să piardă mai mulți jucători importanți, legitimați la Chindia Târgoviște. Doi dintre ei, Dragoș Cernea și Ștefan Săndulescu, sunt monitorizați pentru a fi selecționați la lotul național, având și avantajul că „secundul” naționalei României este antrenorul lor de la club.

{GOOGLE_AD_BOX1}

Andrei Daia și Cosmin Anton sunt alți doi jucători legitimați atât la Chindia, cât și la Sportis, însă noua conducere a grupării de sub Turn nu mai acceptă sub nici o formă ca fotbaliștii săi să aibă și alte angajamente. „Jucătorii care se află sub contract cu noi vor juca numai pentru Chindia. Cui nu-i convine, e liber să meargă unde dorește”, a fost ferm președintele Marcel Ghergu. Regula se aplică doar în cazul fotbaliștilor, nu și a antrenorilor din club, majoritatea având și alte colaborări. Urban Titu și FCM Târgoviște nu s-au opus ca jucătorii lor să evolueze și la futsal, cel puțin până acum.

 

„Cernea și Săndulescu aveau șanse să prindă lotul național”

Cel mai afectat după decizia conducerii clubului Chindia este Marius Costache, președintele Sportis, care nu-i va putea pune la dispoziție lui Pârciu DeSalvo două piese grele, Cernea și Săndulescu. „Forța echipei va scădea mult fără cei doi, care aveau șanse mari să prindă și lotul național de seniori.

Probabil că cei de la Chindia se tem ca jucătorii lor să nu se accidenteze la futsal, însă în tot campionatul trecut nu am avut nicio accidentare. Asta pentru că la futsal nu prea există contact direct, ca la fotbal. Săndulescu oricum este rezervă la Chindia și nu prea joacă, așa poate ar fi avut o șansă să se realizeze ca jucător de futsal. Din păcate, noi nu ne permitem să le plătim salarii jucătorilor, abia dacă le oferim o primă simbolică”.


„Mi se pun piedici de peste tot”

Refuzul celor de la Chindia l-a afectat puternic pe Marius Costache, care se vede în imposibilitatea de a acoperi absențele apărute cu jucători de o valoare apropiată. În aceste condiții, Costache a anunțat că va renunța să mai susțină echipa de futsal, care se va retrage din campionatul primei ligi.

„Chiar dacă nu am avut bani suficienți, făcând eforturi mari de la o etapă la alta, cel puțin aveam jucători, aveam ceva echipă. Fără Cernea, Săndulescu și Daia, de la Chindia, plus Penescu, de la Titu, Bica fiind și el plecat din țară, e greu să mergem mai departe. Mi se pun piedici de peste tot, unii chiar mi-au luat jucătorii și i-au dus la primărie, să facă echipă de futsal pe CSM Târgoviște. Păcat, pentru că eram echipă de primă ligă, l-am adus la Târgoviște pe antrenorul secund al naționalei României și puteam să facem o figură frumoasă, pe bani foarte puțini”, nu și-a ascuns amărăciunea Marius Costache, membru al Comisiei pentru Fotbal în Sală din cadrul FRF.