26.02.2024 00:11

Chindia nu merită play-off

Chindia nu merită play-off
Galerie foto

Am avertizat înainte de meciul cu Metaloglobus București, după ce am urmărit ultimul joc de pregătire, cel cu CSM Slatina, că misiunea Chindiei Târgoviște nu va fi deloc una ușoară în prima partidă oficială din 2024. Din păcate, am avut dreptate. Echipa lui Diego Longo a arătat rău sâmbătă, departe de pretențiile unei formații care își propune promovarea în prima ligă. Nici măcar prezența numeroasă a suporterilor, aproximativ 2500, nu a reușit să-i trezească pe fotbaliștii formației târgoviștene, majoritatea fiind depăsiți de miza partidei.

Chindia nu a arătat nimic, singurul aspect pozitiv, dacă suntem indulgenți, fiind reprezentat de faptul că nu a primit gol, deși a evoluat în inferioritate numerică ultimele 20 de minute. Formația târgovișteană a avut o singură ocazie importantă, și aceea din fază fixă, având dificultăți evidente în a ajunge la finalizare. Longo a transmis înaintea meciului că este sigur de victorie, pentru că echipa pe care o pregătește îi este superioară adversarei, lucru care nu s-a demonstrat pe teren, acolo unde Chindia a fost depășită evident în multe momente.

A fost prima finală din ultima parte a sezonului regulat, iar trupa târgovișteană a dezamăgit. Cu mici excepții, atitudinea elevilor lui Longo a lăsat de dorit, incluzându-l aici pe mult lăudatul Matiș, care a arătat ca Pirlo, așa cum spunea antrenorul italian, doar că nu Pirlo din perioada în care era jucător activ, ci după ce s-a retras. Un lucru este clar, pentru ceea ce a arătat pe parcursul sezonului, dar mai ales sâmbătă, într-un meci foarte important, Chindia nu merită să fie în play-off.

Vinovați sunt mulți, dar de plătit o fac suporterii târgovișteni, care suferă atunci când văd evoluții echipei iubite. Încă mai sunt șanse matematice, dar jocul nu oferă speranțe, chiar dacă Longo vrea să lase impresia că este stăpân pe situație. Chindia arată în acest moment ca un laborator de experimente, iar cel care le face nu pare deloc inspirat. Situația riscă să devină explozivă. Să nu ne mai gândim la play-off, mai bine ne uităm în jos, retrogradarea e mai aproape decât promovarea.


Costin Mihai