22.09.2014 00:08

Chindia Nouă: 2-2 de la 2-0

Chindia Nouă: 2-2 de la 2-0
Galerie foto

P.D.

 


 

Stadion „Sportul” Vișina. Spectatori: 50. Au marcat: Aria (73-pen, 87-pen) / Popa (3), Ispas (26). Au arbitrat: Robert Avram (Pitești) – Marius Truță (Sireasca – Vâlcea), Ovidiu Dorobanțu (Rm. Vâlcea). Observatori FRF: Marian Ezaru, Bogdan Pancu (ambii Craiova). Cartonașe galbene: Badea (32), Nica (40), Oltea (68, 90) / Penescu (19), Anton (62), Vătavu (72). Cartonaș roșu: Oltea (90).

{GOOGLE_AD_BOX1}

Vișina Nouă: Gălan – Căpraru, Plean, Neacșu, Rădulescu (60 Sîrbu) – Dumbravă, Glișcă, Badea, Stancu – Nica (46 Oltea), Aria (90+2 Cojocaru). Antrenor: Laurențiu Urâtu.

Chindia: Cristică – Pătru, Vătavu, Ispas, C. Dinu – Penescu (64 Parghel), Voinea – Dobre (77 Grigore), Anton, Cherchez – Popa. Antrenor: Nicu Croitoru.

Chindia a debutat lansat la Vișina Nouă, unde a luat un avans de două goluri încă din prima jumătate de oră. Popa s-a poziționat norocos pe o degajare a lui Gălan (3), iar ricoșeul i-a asigurat o poziție simplă de finalizare. Tot el putea dubla avantajul, însă a ajuns un pic mai târziu la centrarea lui Cherchez, în fața porții (15). Verdict amânat până în minutul 26, când Ispas a lovit frumos cu capul o minge trimisă din corner de Anton. Era deja 2-0 pentru Chindia, care nu a tremurat decât la șutul lui Badea (10), însă Cristică a fost atent, iar misiunea târgoviștenilor părea simplă pe pământ oltenesc. Cristică a mai scos o dată, de data aceasta în fața lui Stancu (33), l-a blocat apoi și pe Aria (52), iar meciul se putea închide în minutul 62, când Chindia a cerut penalty.

L-au primit gazdele, după un duel Vătavu – Badea (72), și Aria (73) a redus din diferență, lansând avertismentul că partida nu e jucată. Și așa a picat al doilea penalty, scos tot de Badea (86), cu Ispas în rolul de „servant”. Același Aria (87) a găsit golul de la punctul cu var, stabilind rezultatul final. Degeaba s-au aruncat apoi târgovi ștenii în atac. Voinea (88) a ratat ținta de puțin, iar voleul lui Anton (90+1) nu s-a oprit în plasă, ci în mâna unui adversar. Chiar dacă au terminat meciul cu un om în minus, după eliminarea lui Oltea (90), și cu antrenorul Urâtu în tribune, unde a fost trimis încă din finalul primei reprize, Vișina Nouă nu ar fi revenit în partea a doua fără ajutorul arbitrilor.

Asta nu scuză rătuteala Chindiei din repriza secundă, care le-a permis gazdelor să domine și să forțeze egalarea. Încă două puncte pierdute de echipa lui Nicu Croitoru în deplasare, după ce a condus cu 2-0, la fel ca la Afumați. Mai trebuie spus că ultimele trei goluri primite de Chindia au fost din penalty. E și asta ceva!

Declarații

„Am avut impresia că ne-am întors în timp, când se juca dur, cu presiune pusă pe arbitri și cu decizii care să favorizeze grosolan echipa gazdă. Am avut penalty clar la 2-0 și nu ni s-a dat. Am avut penalty clar la 2-2 și nu ni s-a dat. În schimb, ei au primit un penalty cadou, pentru că Vătavu nu a faultat. Iar la al doilea, adversarul și-a preluat mingea cu mâna, de deasupra capului, înainte să-l faulteze Ispas. Știam că Robert Avram e arbitrul de casă al celor de la Vișina Nouă, iar el nu a ținut decât să ne confirme acest lucru. Arbitrajul nu scuză însă faptul că am permis adversarului să revină și să ne egaleze. Se întâmplă pentru a doua oară să fim egalați în deplasare, după ce conducem cu 2-0, or asta nu e deloc în regulă” - Nicu Croitoru, antrenor Chindia.

„Până și observatorul de arbitri a recunoscut că ni s-a refuzat un penalty clar la 2-0. Nu sunt genul care să exagereze criticând arbitrajul, încerc să fiu cât mai realist, însă acum am fost dezavantajați grosolan. Cel puțin în a doua repriză am văzut un arbitraj cum n-aș vrea să mai trăiesc vreodată. Nu știu cum va reuși să promoveze Robert Avram, dacă arbitrează de maniera asta” – Marcel Ghergu, președinte Chindia.