23.11.2021 00:11

Chindia merită respect

Chindia merită respect
Galerie foto

Suporterii târgovișteni au avut parte de un meci cum rar se întâlnește. Chindia a jucat vineri seară cu Rapid București, la Ploiești, pe stadionul „Ilie Oană”, iar desfășurarea jocului a fost una senzațională. Echipa pregătită de Emil Săndoi a evoluat cu doi oameni mai puțin o repriză întreagă, dar acest lucru nu s-a cunoscut pe teren, pentru că formația târgovișteană a reușit să marcheze de două ori și a condus până în minutele de final ale jocului.

Sunt două subiecte care merită analizate cu atenție, modul în care elevii lui Săndoi au tratat acest meci și cum a influențat maniera de arbitraj rezultatul final. Jucătorii formației târgoviștene merită respect, s-au dăruit total și au reușit să marcheze de două ori, deși erau în inferioritate numerică. Nu este prima dată în acest sezon când Chindia reușește să arate bine cu adversarul în superioritate numerică, dar ce s-a întâmplat vineri seară la Ploiești a fost cu adevărat incredibil.

Să reușești să marchezi de două ori, atunci când joci în opt oameni de câmp, iar în față ai una dintre cele mai experimentate apărări ale campionatului, acest lucru arată că există potențial la Chindia. Trecând la arbitraj, ambele eliminări au lăsat loc de discuții, părând că deciziile luate de central au fost puțin forțate. Însă ce s-a întâmplat la golul egalizator este jenant, pentru că Marzouk a marcat dintr-un offside foarte mare. Sigur, se pot face greșeli, dar este frustrant să vezi câte erori se produc împotriva unei singure formații într-un meci.

Chiar dacă este o echipă mică pentru nivelul primei ligi, Chindia Târgoviște merită mai mult respect, întrucât nu este pentru prima dată în acest sezon când formația pregătită de Emil Săndoi a avut de suferit din cauza unor greșeli de arbitraj. Fiecare punct pus în joc este important, iar echipa târgovișteană a pierdut destule din cauza unor greșeli.

Chindia este o echipă care respectă competiția, nu are probeleme financiare și încearcă să crească ușor, însă nu este ușor de gestionat și de înțeles o asemenea situație, când arbitrajele pun piedici evidente. Chindia merită mai mult respect!

 

 

Cosmin Sava