25.01.2021 00:10

Chindia mărește accelerația

Chindia mărește accelerația
Galerie foto

❚ Meciul a fost unul disputat, trupa lui Emil Săndoi a făcut un joc bun, reușind să obțină 3 puncte importante, care au dus-o pe locul 5, cu 27 de puncte ❚ Dani Popa și Cristi Neguț au semnat reușitele victoriei în prima repriză, golul lui Cascini, din partea secundă, venind doar ca o palidă consolare pentru ilfoveni ❚ Finalul de joc a aparținut tot formației târgoviștene, care ar mai fi putut marca prin Iacob și Berisha, însă scorul final a fost doar 2-1 pentru Chindia

 

COSMIN SAVA

 


 

Chindia Târgoviște a întâlnit în etapa a 18-a a sezonului de Liga I, la Buftea, pe Academica Clinceni, într-un meci al surprizelor plăcute din această stagiune. Meciul a fost unul disputat, trupa lui Emil Săndoi a făcut un joc bun, reușind să obțină 3 puncte importante, care au dus-o pe locul 5, cu 27 de puncte, la 4 lungimi distanță de Viitorul Constanța, prima formație aflată sub linia locurilor de play-off.

Repriză perfectă pentru Chindia

Meciul a început cu Chindia în atac, formația târgovișteană a reușit să puncteze prin Dani Popa, însă golul a fost anulat pe motiv de offside (6). Academica a oferit replica prin Dobrescu, care a șutat puternic de la distanță, însă Aioani a avut o intervenție bună (12). Chindia a revenit în atac, dar Neguț nu a reușit să-l învingă pe Vâlceanu (16), care nu a mai avut însă cum să intervină și la execuția frumoasă a lui Dani Popa, cel care a deschis scorul (25). Trupa lui Emil Săndoi și-a făcut misiunea mai ușoară și a reușit să puncteze din nou, de această dată prin Cristi Neguț, cu un șut din interiorul careului (27). Aceasta a fost ultima ocazie importantă a primei reprize, iar Chindia a intrat la vestiare cu un avantaj de două goluri.

Cascini a redus din diferență

Repriza secundă a început rău pentru formația târgovișteană, pentru că la prima fază mai importantă Cascini a reușit să marcheze și să reducă din diferență (60). Fotbaliștii Chindiei au reacționat bine după golul primit, s-au întors în atac, însă Florea și-a prelungit prea mult mingea la o fază interesantă (64), iar mai apoi, nimeni nu a fost în careu să finalizeze centrarea bună a lui Popa (69). Finalul de joc a aparținut tot formației târgovi ștene, care ar mai fi putut marca prin Iacob (81) și Berisha (90+1), însă scorul final a fost doar 2-1 pentru Chindia.

Caseta tehnică

Stadion: Centrul de Fotbal Buftea. Au marcat: Dani Popa (25), Cristi Neguț (27) / Juan Cascini (60). Cartonașe galbene: Florea (21), Iacob (87), Dulca (90+3) / Gardoș (39), Pîrvulescu (49), Markovici (62), Dumitriu (86), Cascini (90+3). Chindia Târgoviște: Aioani – Căpușă, Pițian, Iacob, Dinu – Neguț, Rață, Dulca, Dumitrașcu – Florea (68 Berisha), Popa (90+2 M.Costea). Antrenor: Emil Săndoi. Academica Clinceni: Vâlceanu – Pashov (46 Moulin), Jutric, Gardoș, Dobrescu (83 Dumitriu) – Popa, Cebotaru (59 Markovici), Cascini – Cordea (83 Achim), Chunchucov, Andronic (19 Pîrvulescu). Antrenor: Ilie Poenaru.