08.08.2022 00:11

Chindia mai are de așteptat până revine acasă

* Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a vorbit despre problemele întâlnite la stadionul „Eugen Popescu”, din momentul în care au început lucrările de modernizare

 

Lucrările de modernizare a stadionului „Eugen Popescu” au demarat după promovarea Chindiei în prima ligă, iar formația târgovișteană a început al patrulea sezon consecutiv în eșalonul de elită al fotbalului românesc, fără să evolueze nici măcar un meci la Târgoviște, în fața dâmbovițenilor. Investiția este una amplă, iar lucrările sunt destul de avansate în acest moment. Arena ar putea fi gata la finalul anului, în noiembrie sau decembrie. Lucrurile se mișcă în direcția potrivită, iar gazonul, nocturna și tabelele se ridică la un nivel ridicat, fiind cu adevărat demne de primul eșalon fotbalistic.

„Nu am vrut să dăm decât o zugrăveală, ca la Sibiu”

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a vorbit despre problemele întâlnite la stadionul „Eugen Popescu”, din momentul în care au început lucrările de modernizare. „Noi nu am vrut să facem ceea ce s-a întâmplat la Sibiu, adică să dăm decât o zugrăveală, era iresponsabil la cum arăta acest stadion și ceea ce avea ca structură de rezistență. Nu cred că a avut vreodată vreo autorizație de construcție, părerea mea. Ca nereguli, vorbim de lucruri importante, structura de rezistență, nu de tribuna care s-a dărâmat la prima zgâlțâială, ci la tribuna care a fost utilizată și care nu prea avea fier beton, sau avea foarte puțin, nici măcar în stâlpii de susținere sau în grinzi. Nu aveam cum să evităm aceste lucrări, dar între momentul la care a fost făcut proiectul și expertiza, și momentul în care noi ne-am apucat să vedem despre ceea ce a fost vorba, a fost o diferență majoră pe cantitatea lucrărilor de consolidare, care au trebuit să fie suplimentate foarte mult, nu au mai avut nicio legătură cu ceea ce era înainte. Vom avea un stadion care va fi sigur, nu e niciun dubiu, și care va oferi pentru următorii 20 de ani, fără niciun fel de intervenție, o arenă echipei târgoviștene și suporterilor dâmbovițeni. Sunt convins că va fi foarte bine primit stadionul și echipa va simți puțin o diferență jucând acasă. Contăm pe public, să vină la meci și să susțină prin plata biletului sau a abonamentului echipa pe care o iubesc”, a spus Stan în cadrul unei conferințe de presă organizate la arena târgovișteană.

„Ce a fost foarte dificil, am depășit” 

Cristian Stan speră ca echipa să înceapă să adune puncte și este convins că formația târgovișteană va arăta mai bine în momentul în care va juca pe stadionul „Eugen Popescu”. „Nu e ușor și nu a fost ușor să susținem echipa, împreună cu Consiliul Județean, și să construim o arenă sportivă, care să corespundă tuturor cerințelor puse de regulamente. Noi suntem mai catolici decât Papa în România, în alte țări se mai joacă și fără nocturnă, noi nu putem, este impus de televiziuni, care în prima ligă oferă totuși un suport important echipelor. Este un compromis care trebuie făcut, în schimbul unei sume de bani importantă pentru echipe. Sper ca echipa să își găsească cadența, să putem să ne uităm cu încredere la etapele următoare. Este cea mai grea perioadă, campionatul e lung, vor juca și pe acest stadion și lucrurile se vor schimba. Ce a fost foarte dificil, am depășit”.

 

 

Cosmin Sava