25.10.2021 00:11

Chindia, învinsă de un dâmbovițean

Chindia, învinsă de un dâmbovițean
Galerie foto

* Formația târgovițteană a arătat din nou bine pe fază defensivă, a avut și câteva situații interesante de a marca, dar nu a reușit să scoată nici măcar un punct din meciul de vineri seară

 

Seria meciurilor dificile a continuat pentru Chindia Târgoviște la finalul săptămânii trecute. Astfel, după partidele cu FCSB și FC Botoșani, din care a scos un singur punct, echipa lui Emil Săndoi a jucat cu CS Universitatea Craiova, una dintre cele mai în formă echipe ale campionatului, vineri seară, pe arena „Ilie Oană” din Ploiești. Ca un detaliu interesant, acesta a fost ultimul meci al formației târgoviștene cu spectatori, până la finalul lunii noiembrie, din cauza numărului crescut de cazuri COVID-19 din țara noastră. Chindia a arătat din nou bine pe fază defensivă, a avut și câteva situații interesante de a marca, dar nu a reușit să scoată nici măcar un punct din meciul de vineri seară.

Nistor a ratat un penalty

Prima repriză a aparținut în totalitate oaspeților, care au avut posesia, dar și ocaziile mai periculoase. Craiova a atacat din start, însă lovitura liberă executată de Koljic a fost deviată în corner (2), iar Roguljic nu a prins poarta cu un șut din afara careului (7). Chindia a oferit replica prin Popadiuc, dar șutul acestuia a fost reținut de portarul oaspeților (11). Centralul Petrescu a acordat ușor penalty pentru Craiova, în urma unul duel între Celea și Ivan, dar Nistor a șutat peste poartă (17). Universitatea a rămas periculoasă, însă șutul lui Căpățînă a trecut puțin pe lângă poarta lui Căbuz (19). Chindia a mai încercat poarta de două ori, însă șutul lui Corbu a fost reținut fără probleme (21), iar Florea a trimis mult peste (33).

Ivan a punctat decisiv

Spre deosebire de prima repriză, în actul secund, prima șansă a aparținut Chindiei, dar șutul lui Popadiuc a fost deviat în corner (51). Formația târgovișteană a mai avut o ocazie bună, însă șutul lui Neguț nu a prins cadrul porții (60). Craiova a reușit să pună din nouă stăpânire de joc, dar Căbuz a intervenit bine la mingea trimisă de Andrei Ivan, din interiorul careului (66). Portarul Chindiei a mai avut o intervenție bună la un șut al atacantului morenar, însă mingea a sărit la acesta, iar Ivan a marcat singurul gol al partidei (73). Finalul a fost unul atractiv, Matiș ar fi putut egala pentru Chindia, însă șutul acestuia a lovit bara (83). Ultima ocazie a aparținut oaspeților, Gustavo a executat un corner, dar mingea s-a oprit în bara transversală a Chindiei (85) și Craiova s-a impus la limită, 1-0.

Caseta tehnică

Stadion: „Ilie Oană” Ploiești. A marcat: Andrei Ivan (73) . Cartonașe galbene: Baiaram (85), Căpățînă (90), Crețu (90+3). Au arbitrat: Radu Petrescu (București), Mircea Mihail Grigoriu (București) și Mihai Marius Marica (Bistrița).

Chindia: Căbuz – Căpușă, Celea, Iacob, Martac (81 Stoian) – Neguț (90 Stancu), Dulca, Popadiuc, Corbu – M. Șerban (81 Matiș) – D. Florea (90 Jipa). Antrenor: Emil Săndoi.

Craiova: Pigliacelli – Căpățînă, Găman, Screciu, Bancu – Roguljic (46 Markovic), Nistor (65 Baiaram), Houri – Cîmpanu (59 Crețu), Koljic(59 Gustavo), Ivan(75 Fedele). Antrenor: Laurențiu Reghecampf.

 

 

 

Cosmin Sava