13.05.2022 00:10

Chindia întâlnește Gaz Metan Mediaș

Chindia întâlnește Gaz Metan Mediaș
Galerie foto

* Formația lui Emil Săndoi pornește drept favorită înaintea acestei partide și are nevoie de victorie pentru a-și asigura locul 7 în play-out

 

La finalul acestei săptămâni sunt programate meciurile din cadrul ultimei etape din play-out-ul acestei ediții de Liga 1. Chindia Târgoviște joacă astăzi, de la  ora 17.30, cu Gaz Metan Mediaș, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. Meciul va fi transmis în direct de Orange Sport, Digi Sport și Prima Sport. Prețul biletelor este următorul: 15 lei la Tribuna I și 20 lei la Tribuna 0. Formația lui Emil Săndoi pornește drept favorită înaintea acestei partide și are nevoie de victorie pentru a-și asigura locul 7, care îi va scoate în cale, la barajul de menținere/promovare în prima ligă, o adversară care, teoretic, ar trebui să fie  mai accesibilă.

Doar o victorie în play-out 

Chindia a pierdut în ultima etapă, 1-2 cu Sepsi Sfântu Gheorghe, rezultat care a trimis-o la barajul pentru menținerea în Liga 1. Formația târgovișteană are 23 de puncte și ocupă locul 7 din play-out. De partea cealaltă, Gaz Metan Mediaș a învins în ultima rundă pe Academica Clinceni cu 4-3, dar este pe ultimul loc în clasament, cu -34 de puncte. Cele două echipe au ceva în comun, pentru că au reușit să câștige în play-out doar în fața celor de la Academica Clinceni. Mai mult, Gaz Metan a marcat mai mult decât Chindia, având 6 goluri reușite, cu unul mai mult decât târgoviștenii.

Au împărțit victoriile în sezonul regulat 

Cele două echipe s-au întâlnit de trei ori până acum în sezonul 2021-2022. Prima partidă a avut loc în Cupa României, la Mediaș, iar Chindia s-a impus cu 1-0, grație autogolului semnat de Vlad Morar. În sezonul regulat, prima partidă a avut-o pe Chindia drept formație gazdă, iar Gaz Metan s-a impus cu 1-0 prin golul marcat de Matricardi, în prelungirile partidei. Formația târgovișteană s-a revanșat în retur, atunci când la Gaz Metan au început să apară mari probleme financiare și de lot, iar Chindia a câștigat cu 4-0, golurile fiind reușite de Șerban, Popadiuc și Florea (2).

 

 

Cosmin Sava