24.09.2021 00:12

Chindia își respectă blazonul

Chindia își respectă blazonul
Galerie foto

Chindia și-a respectat blazonul de prim-divizionară și s-a impus în deplasarea de la Miercurea Ciuc, cu Csikszereda, în 16-imile Cupei României. Diferența a făcut-o golul lui Cristi Cherchez, excelent servit de Laurențiu Corbu, doi dâmbovițeni, două rezerve în meciurile de campionat. Importantă este calificarea, într-o competiție în care Chindia se simte bine, dovadă prezența din sezonul trecut în sferturile de finală, unde a fost eliminată greu de CS Universitatea Craiova, câștigătoarea trofeului.

După jocul din cupă, roș-albaștrii leagă trei succese consecutive, fără gol primit, arătând ca o echipă matură, puternică. Debutul mai slab de sezon a fost depășit cu bine, iar Emil Săndoi pare să fi găsit formulele câștigătoare, atât în campionat, cât și în Cupa României. Dacă sezonul trecut au fost atinse cele mai bune performanțe din istoria fotbalului târgoviștean, locul 7 în Liga 1 și prezența în primele 8 în competiția KO, de ce nu s-ar putea mai mult în 2022?

Revenind la meciul cu Csikszereda, salut reușita lui Cristian Cherchez, golgheterul all-time al Târgoviștei, folosit în premieră ca titular în acest sezon. Iată-l pe atacantul Chindiei profitând de șansa oferită, printr-o reușită frumoasă, care a decis calificarea în optimile Cupei României. Chiar dacă folosit puțin, Cherchez se lipește de gol, cerând, parcă, mai multe minute și mai multe șanse la titularizare.

E greu să-i concureze în atac pe Daniel Florea și Daniel Popa, însă consider că nu și-a spus ultimul cuvânt în fotbal și în tricoul Chindiei. Meciul din secuime a fost unul de încredere și pentru alți fotbaliști locali, precum Laurențiu Corbu, Mădălin Martac sau Andrei Șerban, cu aspirații la titularizare. Bravo, Chindia!

Costin Mihai