20.05.2019 00:10

Chindia e în sărbătoare

Chindia e în sărbătoare
Galerie foto

❚ Programat în același timp cu mitingul PSD și la o distanță de câteva sute de metri, meciul Chindiei a adus pe stadion peste 5.000 de microbiști. Unii s-au strecurat de la miting, alții și-au pierdut buletinele prin tribune, în timp ce foarte mulți au trebuit să ia orașul la pas, fiind blocați cu mașinile la periferii ❚ La final s-a sărbătorit prelungit, atât pe teren, în tribune, cât și în vestiar, unde a curs berea bavareză, oferită de Viorel Moldovan. Dacă U Cluj se va încurca luni cu Snagov, Chindia este promovată matematic în Liga 1 ❚ Chindia va trebui să aștepte meciul de sâmbătă (ora 14.00), cu Luceafărul Oradea, în care un singur punct îi este suficient pentru a declanșa fiesta. Va fi nebunie pe „Eugen Popescu”

 

COSTIN MIHAI

 


 

Stadion „Eugen Popescu”. Spectatori: 5.500. Au marcat: Florea (32), V. Alexandru (82-pen) / C. Herea (41). Au arbitrat: Cătălin Buși (Rm. Vâlcea) – Ionuț Bobe (Videle), Doru Zamfir (Slatina). Observatori FRF: Bogdan Zanfirescu (Botoșani), Dorinel Dincă (Călărași). Cartonașe galbene: Șandru (42), Neguț (64) / O. Herea (42), C. Herea (52), Sota (59), Ș. Niculae (77), Lungu (84). Cartonașe roșii: Leca (60) / Caramalău (80), Vâlceanu (90+1). Chindia: Aioani – Martac, Șandru, Leca, Dumitrașcu – Rață (53 Neguț), Novac, L. Mihai (70 C. Dinu), Mihaiu – Florea (74 V. Alexandru), Neicuțescu. Antrenor: Viorel Moldovan.

Metaloglobus: Iacob – Costache, Plămadă, Caramalău, Tomozei (90+1 Potecea) – Vâlceanu, Lungu, Sota (86 Ghenovici), Ș. Niculae (78 Riza) – O. Herea, C. Herea. Antrenor: Laszlo Balint.

Programat în același timp cu mitingul PSD și la o distanță de câteva sute de metri, meciul Chindiei a adus pe stadion peste 5.000 de microbiști. Unii s-au strecurat de la miting, alții și-au pierdut buletinele prin tribune, în timp ce foarte mulți au trebuit să ia orașul la pas, fiind blocați cu mașinile la periferii. Fanii Chindiei s-au intersectat pe alocuri cu simpatizanții PSD, într-o zi în care Târgoviștea a fost în centrul atenției la nivel național. Echilibru până la pauză Una dintre revelațiile returului, Metaloglobus a arătat la Târgoviște ca o echipă solidă. Meciul a început alert, cu un șut frumos al lui Liviu Mihai (4), respins în corner de Iacob. Bucureștenii au acceptat jocul spectaculos propus de Chindia, iar Ovidiu Herea (21) a trimis cu capul în transversală, după o centrare plecată de la fratele Claudiu. S-a jucat deschis, pe contre, iar golul a picat inevitabil. Liviu Mihai rămâne numărul 1 la Chindia, probându-și valoarea prin pasa proiectată peste apărarea adversă, de unde Daniel Florea (32) l-a lobat cu eleganță pe Iacob. Bucuria nu a doar prea mult, pentru că Herea (41) cel mic a transformat impecabil, la vinclu, în diagonală, o lovitură liberă din flancul drept.

Moldovan a făcut cinste

Pulsul a crescut în partea secundă, după ce Mihai Leca (60) a fost eliminat direct, după un duel cu Caramalău. Chindia a făcut pasul înapoi și a așteptat un moment favorabil pe contraatac, apărut în minutul 80, când șutul lui Mihaiu a fost blocat cu mâna de Caramalău, care a văzut, la rându-i, cartona șul roșu.Valentin Alexandru (82) a punctat din penalty, în stânga lui Iacob, declanșând fiesta în tribune. Mihaiu (89) și Dumitrașcu (90) au fost și ei aproape de gol, într-un meci intens, câștigat greu de Chindia. La final s-a sărbătorit prelungit, atât pe teren, în tribune, cât și în vestiar, unde a curs berea bavareză, oferită de Viorel Moldovan. Dacă U Cluj se va încurca luni cu Snagov, Chindia este promovată matematic în Liga 1. Altfel, va trebui să aștepte meciul de sâmbătă (ora 14.00), cu Luceafărul Oradea, în care un singur punct îi este suficient pentru a declanșa fiesta. Va fi nebunie pe „Eugen Popescu”...