04.11.2019 00:10

Chindia clachează pe terenul lui Hagi

Chindia clachează pe terenul lui Hagi
Galerie foto

❚ Chiar dacă a avut câteva șanse de a marca și un penalty refuzat, Chindia nu a lăsat impresia că poate obține ceva din deplasarea de la Ovidiu ❚ Diferența de valoare colectivă și individuală a fost clară în favoarea echipei lui Hagi, chit că Viorel Moldovan a încercat să revină în meci, prin introducerea unor jucători cu profil ofensiv ❚ „Comisarul” a revenit la strategia cu rotația titularilor, iar formula de start și-a pierdut evident din omogenitate. Antrenorul Chindiei își permite să improvizeze și să exploreze diverse formule de joc, la adăpostul punctelor acumulate în turul campionatului ❚ Adunând și scăzând, Moldovan iese pe plus, în ciuda eșecului de la malul Mării Negre, parcă prea sever raportat la realitatea din teren. Să nu fim mai cârcotași decât Huidu și Găinușă!

 

COSTIN MIHAI

 


 

Stadion Central: Academia Gheorghe Hagi. Au marcat: Ganea (7), Boboc (26), L. Munteanu (90+3). Au arbitrat: Marcel Bîrsan (București) – Florin Păunescu (Rm. Vâlcea), Vlad Bârleanu (București). Cartonașe galbene: Boboc (54), Ciobanu (82) / Yameogo (71), Pițian (78). Viitorul: Căbuz – Boboc, Țîru, Mladen, De Nooijer – Ciobanu, Achim, Houri (84 Dulca) – C. Matei (56 Munteanu) – Iancu, Ganea (73 Filip). Antrenor: Gheorghe Hagi. Chindia: Aioani – Martac, Benga, Pițian, Neciu (73 Cherchez) – Bic – Neguț (79 Dumiter), Rață (34 Ivancic), L. Mihai, Yameogo – Florea. Antrenor: Viorel Moldovan.

Meci rezolvat de gazde în prima jumătate de oră

Prea repede uităm prestațiile extraordinare ale lui Marian Aioani din debutul sezonului, care l-au propulsat în naționala de tineret a României. La fel cum foarte ușor ne transformăm din fani în critici, iar pe jucătorii îi metamorfozăm din eroi în dezastre. Aioani are pe conștiință golul lui Ganea (7), din debutul meciului de la Ovidiu, însă apoi a avut câteva intervenții bune. Chindia a avut reacție și explozie ofensivă, însă Căbuz a resping lovitura de cap a lui Yameogo, după care a fost salvat de bară, la șutul lui Liviu Mihai. Când te iei la trântă cu Viitorul, în bârlogul lui Hagi, inevitabil apar și vânătăi. După bara lui Ganea, a urmat golul lui Boboc (26), iar câștigătoarea Cupei și a Supercupei a rezolvat meciul încă din prima jumătate de oră. Jocul a scăzut în intensitate în partea secundă, cu ocazii mai puține și mai mici. S-a terminat 3-0, după o bâlbâială în defensivă, de care a profitat Luis Munteanu (90+3), care a stabilit scorul final cu un super șut.

Diferență de valoare colectivă și individuală

Chiar dacă a avut câteva șanse de a marca și un penalty refuzat, Chindia nu a lăsat impresia că poate obține ceva din deplasarea de la Ovidiu. Diferența de valoare colectivă și individuală a fost clară în favoarea echipei lui Hagi, chit că Viorel Moldovan a încercat să revină în meci, prin introducerea unor jucători cu profil ofensiv. „Comisarul” a revenit la strategia cu rotația titularilor, iar formula de start șia pierdut evident din omogenitate. Antrenorul Chindiei își permite să improvizeze și să exploreze diverse formule de joc, la adăpostul punctelor acumulate în turul campionatului și a confortului oferit la nivelul băncii tehnice. Adunând și scăzând, Moldovan iese pe plus, în ciuda eșecului de la malul Mării Negre, parcă prea sever raportat la realitatea din teren. Să nu fim mai cârcotași decât Huidu și Găinușă!