02.07.2019 00:10

Chindia are nevoie de liniște și susținere la Ploiești

Chindia are nevoie de liniște și susținere la Ploiești
Galerie foto

❚ Dacă s-a stabilit ca „Ilie Oană” să găzduiască meciurile Chindiei în calitate de gazdă, atunci oficialii clubului de lângă Turn ar face bine să le transmită public scuze fanilor ploieșteni, pentru aroganțele și jignirile aduse

 

COSTIN MIHAI

 


 

Stadionul „Ilie Oană” va fi sezonul viitor nu doar casa „lupilor” petroliști, ci și a „lăncierilor” târgovișteni. Până la urmă, costurile pentru închirierea arenei din Ploiești nu s-au ridicat la nivelul cifrelor vehiculate de conducătorii Chindiei, care au tot insistat pentru varianta Mioveni, de unde au crescut brusc pretențiile în ultima săptămână. Dacă s-a stabilit ca „Ilie Oană” să găzduiască meciurile Chindiei în calitate de gazdă, atunci oficialii clubului de lângă Turn ar face bine să le transmită public scuze fanilor ploieșteni. Atât pentru aroganțele lansate pe pagina de Facebook FC Chindia Târgoviște, după eșecurile Petrolului din campionat („suntem alături de prietenii noștri de la mall”, ,,suntem alături de vecinii noștri de la Ploiești în această grea încercare”, „nu mai încercați intervenții la autoritățile locale târgoviștene”). Dar și pentru jignirile gratuite oferite de președintele Marcel Ghergu, la ultima apariție într-un cadru televizat, când era foarte încântat de pista Mioveni. „Știți răutatea acelor suporteri, galeria Petrolului, și tot ce fac ei pe stadion. Dacă am fi jucat la Ploiești, probabil se manifestau de așa natură, pentru a ne face rău, încât să plătim tot felul de amenzi, suspendări”.

Nu dansați cu „lupii”!

Împărțită în mai multe facțiuni, trei dintre ele fiind mai importante, galeria Petrolului este una dintre cele mai puternice și de temut din fotbalul românesc. „Lupii galbeni” joacă un rol foarte important în „Republica Ploiești”, iar vocea lor se face puternic auzită. Nimic nu pare să miște în orașul lui Caragiale, la nivel fotbalistic, fără acceptul „lupilor”, care au început deja să mârâie pe subiectul migrării Chindiei pe stadionul lor. Recunoscuți prin duritate, dar și pentru atașamentul față de culorile clubului, fanii petroliști nu vor fi ușor de împăcat, mai ales că nu ei au pornit „plugușorul”. Nu-i comparați cu puștanii de la Târgoviște și nu-i subestimați ca pe copiii noștri din galerie. Cereți-le scuze, „lupilor”, domnilor de la Chindia, și mai terminați cu vitejiile de cârciumă! Echipa va juca la Ploiești, iar gazdele trebuie respectate și nu iritate! Acum e Liga 1, să nu uitați!