22.11.2021 00:11

Chindia, aproape de o victorie istorică

Chindia, aproape de o victorie istorică
Galerie foto

* Târgoviștenii au avut o misiune extrem de dificilă, pentru că au jucat repriza secundă cu doi oameni mai puțin, după eliminările lui Corbu și Căpușă, dar au punctat în două rânduri

 

În prima etapă a returului, Chindia Târgoviște a avut parte de un meci foarte dificil. Vineri seară, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, echipa pregătită de Emil Săndoi a jucat cu Rapid București, formație care în tur a învins formația târgovișteană cu 1-0. Chindia a avut o misiune extrem de dificilă, pentru că a jucat repriza secundă cu doi oameni mai puțin, după eliminările lui Corbu și Căpușă. Chiar și în aceste condiții, echipa dâmbovițeană s-a descurcat excelent, a reușit să conducă de două ori și ar fi putut obține toate punctele puse în joc, dacă nu apărea o nouă eroare de arbitraj în finalul partidei.

Chindia, mai periculoasă în prima parte

Partida a început cu Chindia în atac, dar Iacob nu a reușit să profite de centrările bune ale lui Florea (4, 14). Cel mai periculos jucător al formației târgoviștene a fost Florea, mai întâi șutul acestuia din afara careului a fost reținut de Moldovan (19), iar apoi a trimis peste dintr-o poziție foarte bună (20). Rapid a încercat să deschidă scorul în finalul primei părți, dar șutul lui Bălan a fost blocat, mingea a ajuns la Stahl, însă acesta a trimis pe lângă (37). Chindia a fost mai periculoasă pe finalul reprizei, Florea a ratat din poziție de 1 vs 1 cu Moldovan (44), iar Iacob a trimis puțin pe lângă, cu o lovitură de cap (45).

Rapid a egalat din offside

Oaspeții au început partea secundă în atac, dar Marzouk nu a prins cadrul porții (46). Chiar dacă a evoluat cu doi oameni mai puțin, Chindia a deschis scorul prin Neguț, cel care a punctat în urma unei curse de peste 60 de metri (53). Rapid a reușit să egaleze prin Ilie, pe pasa lui Marzouk (60), dar Chindia nu a renunțat, iar Popa a marcat pentru 2-1 după pasa lui Dulca (62). Oaspeții au alergat după golul egalizator, însă Căbuz a avut două intervenții senzaționale în fața lui Ilie (65, 78) și a lui Bălan (86). Rapid a egalat până la urmă prin Marzouk, care se afla în poziție de offside (89), iar Chindia a scăpat printre degete o victorie uriașă.

Caseta tehnică

Stadion: Ilie Oană - Ploiești. Au marcat: Neguț (53), Popa (62) / Ilie (60), Marzouk (89). Cartonașe galbene: Neguț (75), Căbuz (90+4) / Crepulja (41), Moise (80). Cartonașe roșii: Corbu (33), Căpușă (45+2). Au arbitrat: Florin Chivulete, Mircea Grigoriu și Sebastian Gheorghe.

Chindia: Căbuz – L. Corbu, Căpușă, P. Iacob , Roumpoulakou – Neguț(81 Martac), M. Dulca, Popadiuc, Matiș(46 Șerban) – D. Popa(86 Kocic), D. Florea(46 Celea). Antrenor: Emil Săndoi.

Rapid: H. Moldovan – Belu-Iordache, Săpunaru, D. Grigore, Dandea(57 Marzouk), J. Morais – Sefer, Crepulja(79 Hlistei), Alami(38 Ilie)– Stahl(46 Moise), A. Bălan. Antrenor: Mihai Iosif.

 

 

 

 

Cosmin Sava