21.05.2024 00:11

Chindia și laureatele ligii secunde

Chindia și laureatele ligii secunde
Galerie foto

Echipele din Liga a 2-a care au promovat direct, sau susțin în aceste zile meciurile de baraj pentru promovare, și-au arătat superioritatea față de Chindia în jocurile din campionatul regular. Liderul Unirea Slobozia a învins pe „Eugen Popescu” cu 1-0, printr-un gol dintr-o lovitură liberă executată magistral de Toma, pe final de meci. A fost o răzbunare a antrenorului ialomițenilor, pentru înlăturarea de la timona Chindiei, în ultimul sezon de SuperLigă. Adrian Mihalcea a știut să scoată din echipa  natală tot ce se putea, promovând merituos.

Cealaltă echipă promovată direct, Gloria Buzău, care în sezonul trecut a pierdut barajul cu UTA, a scos un egal cu Chindia, tot la Târgoviște, 1-1. Deși a condus, echipa dâmbovițeană a fost egalată tot pe final de meci. Noul ei antrenor, Vasile Miriuță, promitea marea cu sarea, adică promovarea directă. Vise! La Miercurea Ciuc, echipă care a prins barajul, Chindia a pierdut printr-un penalty acordat corect, dar respins în prima fază. În fine, cea mai rușinoasă înfrângere a fost cu CS Mioveni, echipă care a pierdut greu la Botoșani (cu 1-0), în primul joc de baraj. Năruire, înlocuirea glumețului antrenor și speranțe de doi lei, epuizate și ele până la urmă.

Am făcut această trecere în revistă a jocurilor Chindiei cu echipele care au promovat direct, sau luptă pentru promovare, pentru a arăta că nu avem ce regreta. Chindia are doar egalul cu Buzău, acasă, în rest trei înfrângeri. Cu toate acestea, eu am o convingere sufletească: aceste echipe au avut o superioritate, cum aminteam la început, ca rezultate în fața echipei noastre, dar nu și ca joc, cu excepția echipei din Mioveni. Și, chiar este posibil ca aceasta să revină în SuperLigă, după jocul retur al barajului cu CS Botoșani.

În concluzie, o lovitură liberă, o egalare printr-o rafală de vânt (golul Gloriei), și un penalty dublu sunt „mijloacele” prin care Chindia a pierdut 7 puncte în lupta pentru revenirea imediată în SuperLigă. Nu ne mai referim la jocul cu Mioveni, am spus-o, argeșenii au fost net superiori în acea partidă nocturnă de pe cochetul nostru stadion. Nu știu care vor fi celelalte două echipe care vor promova, după cele două jocuri ale barajelor duble.

Moldova ar rămâne cam săracă fără Botoșani, Muntenia ar rămâne prea aridă fără trei foste echipe de SuperLigă, Mioveni, FC Argeș și Chindia noastră. Despre echipa din Miercurea Ciuc, cu toată longevitatea ei, cea mai... întinsă dintre echipele active din România (?!?), sper să nu se scrie minuni după jocul retur cu Dinamo. Concluzionând, putem spune că echipa târgovișteană a rămas în afara play-off-ului și datorită unor conjuncturi, nu doar lipsei de valoare a multor jucători și, ATENȚIE, a celor trei antrenori ai săi.

 

 

 

Vasile Neagu