04.08.2022 00:13

Cherchez rămâne un subiect fierbinte

Cherchez rămâne un subiect fierbinte
Galerie foto

Discuțiile legate de Chindia ajung, în marea lor parte, la Cristian Cherchez, golgheterul all-time al fotbalului târgoviștean și omul care și-a adus o contribuție importantă la promovarea echipei din eșalonul trei și până în prima ligă. Foarte eficient în diviziile inferioare, sub comanda lui Nicu Croitoru, care i-a acordat încredere și continuitate, Cherchez nu a reprezentat o soluție de luat în seamă nici pentru Viorel Moldovan, nici pentru Emil Săndoi și, se pare, nici pentru Adrian Mihalcea.

S-a spus despre el că nu transpiră la antrenamente, că este tupeist sau că nu duce o viață extrasportivă tocmai liniștită, reproșuri care conțin ceva adevăruri, dar și multe exagerări. Trecut pe linie moartă și propus pentru lista de transferuri, „Cristiano” a fost salvat de președintele Marcel Ghergu. Și nu pentru că ar crede în puterea de revenire a jucătorului de 31 de ani, mai degrabă se teme de reacția fanilor, în rândul cărora are în continuare mulți susținători.

Adevărul este că acest băiat a primit foarte puține șanse la Liga 1, în condițiile în care s-a insistat pe atacanți petarde, iar lista nu e deloc scurtă. Cu toate acestea, în minutele petrecute pe teren, Cristi a arătat și lucruri pozitive. Spre exemplu, a oferit centrarea decisivă la reușita prin care Chamed a împins în prelungiri, apoi la lovituri de departajare, barajul retrogradării cu Chiajna.

Fără Cherchez pe teren pe finalul acelui joc decisiv, probabil că echipa era acum în Liga a 2-a. Dacă mai era… Mai mereu rezervă, uneori nu prinde nici lotul, Cristi rămâne interesant doar pentru fani, ca subiect cu un potențial nelimitat de comentarii. Cei din club consideră că au găsit o soluție rezonabilă, Cherchez pare și el mulțumit că-și ia un salariu, de fapt, nu prea câștigă niciuna dintre părți.

Chindia nu-și pune mari speranțe în golgheterul său din trecut, iar anii se adună în dreptul acestuia, fără să mai reușească ceva notabil în plan sportiv. La ce paparude de atacanți au aterizat la formația târgovișteană, mai degrabă cred că lui Cristi i s-a făcut o nedreptate. Sincer, ce poți să faci în câteva minute pe care le primești o dată pe lună, pe final de meci? Ce formă să prinzi?

 

 

Costin Mihai