29.10.2014 00:16

CFR Dâmbovița nu este vizat de perchezițiile DNA

CFR Dâmbovița nu este vizat de perchezițiile DNA
Galerie foto

❚ Procurorii DNA au efectuat ieri dimineață percheziții la CFR Călători București într-o cauză ce vizează suspiciuni de corupție comise în perioada 2012-2014 ❚ Potrivit viceliderului FNS Mișcare Comercial, dâmbovițeanul Liviu Marian Stanciu, cercetările nu vizează nici un feroviar membru de sindicat, ci se pare doar persoane din conducere și operatori privați

VIRGIL VOINESCU


Vicepreședintele Federației Sindicale Mișcare Comercial, jr. Liviu Stanciu, a declarat ieri că descinderile care s-au făcut la Compania CFR Călători nu vizează persoane care sunt membri de sindicat.

În acest caz, jr. Liviu Stanciu a aflat pe surse că DNA vizează personalul de coordonare:

„În acest caz, din câte am auzit și noi, ar fi implicat un cadru din echipa de conducere din ramura CFR Tracțiune, altfel spus de la locomotive. Acolo se vorbește de o perioadă de timp în care ar fi existat o combinație, să-i spunem așa, între cineva din conducere de la CFR Tracțiune și un operator privat”, ne-a declarat viceliderul Federației Mișcare Comercial care a adăugat:

„Dacă în acest caz vor exista suficiente dovezi, este firesc ca vinovatul sau vinovații să răspundă”. Acest caz nu are legătură cu zona CFR din Dâmbovița: „Este tot ceea ce și la noi la sindicat s-a auzit, după ceea ce media centrală a anunțat că la CFR Călători și Marfă se efectuează percheziții pentru corupție”, a arătat viceliderul de sindicat.

Procurorii DNA au efectuat ieri dimineață percheziții la CFR Călători Bucure ști într-o cauză ce vizează suspiciuni de corupție comise în perioada 2012-2014, au declarat pentru Agerpres surse judiciare. Astfel, au avut loc 22 de descinderi în București și în județele Cluj, Ilfov și Galați, dintre care două la sediile unor instituții publice, iar restul la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, după cum se arăta într- un comunicat al DNA.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.