08.04.2020 19:40

Cereri unice fără penalitatăți de întârziere

Cereri unice fără penalitatăți de întârziere
Galerie foto

În atenția fermierilor dâmbovițeni! Potrivit prevederilor art.1 al Regulamentului Comisiei Europene 501/2020, termenul de depunere a cererilor unice fară penalitatăți de întârziere este 15 iunie 2020. Pentru a veni în sprijinul beneficiarior care întâmpină dificultăți în aplicarea procedurilor de lucru online la completarea și transmiterea cererilor unice și a documentelor obligatorii la depunerea acestora, funcționarii responsabili din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Centrul Județean Dâmbovița consiliază telefonic fiecare fermier în parte.

 

Astfel, fermierii care nu au acces la aplicatia IPA online sau nu au o adresă de email prin intermediul căreia să poarte o corespondență cu APIA sau cu primăriile, trebuie să se adreseze telefonic funcționarului responsabil cu gestionarea cererii pe care urmează să o depună. „În cadrul APIA Centrul Județean Dâmbovița s-au întreprins demersurile necesare pentru identificarea unor strategii de lucru cu fermierii și de colaborare cu autoritățile locale din județ, astfel încât fiecare fermier să poată depune cererea unică. Această strategie se bazează pe comunicarea telefonică dintre fermieri și funcționarii din cadrul instituției care îi vor consilia și îndruma  pas cu pas ce au de făcut”, a declarat ec. Corina Gârleanu, directorul executiv al APIA Dâmbovița.

 

APIA Centrul Județean Dâmbovița a înregistrat până la această dată 5.100 de cereri unice pentru o suprafață de 13.777,61 ha.