21.05.2015 00:19

Ceremonial militar-religios dedicat Zilei Eroilor

❚ Vor participa structurile MAI din județ, iar șefii instituțiilor vor depune coroane de flori la Monumentul Eroilor

P.D.


În fiecare an, odată cu Sfânta Sărbătoare a Înălțării Domnului, în România se celebrează Ziua Eroilor. Acesta este un prilej de recunoștință și cinstire a memoriei eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru libertate, dreptate și credință, pentru apărarea pământului străbun și întregirea neamului românesc.

Totodată, Zilei Eroilor i s-a conferit prin lege statutul de sărbătoare națională. Azi, la Târgoviște, la ceremonialul militar-religios public organizat de autorități în Piața Tricolorului, din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” Dâmbovița vor fi prezenți ofițeri din comanda instituției și un pluton de defilare constituit dintr-un ofițer și 18 subofițeri.

De Ziua Eroilor, este cinstită și memoria celor șapte eroilor pompieri căzuți la datorie acum 11 ani, pe 24 mai 2004, în tragicul eveniment produs în localitatea Mihăilești. Și jandarmii dâmbovițeni vor participa cu efective pentru defilare, iar șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județ vor depune coroane de flori la Monumentul Eroilor.

Pe durata manifestărilor care vor avea loc și în localitățile Moreni, Găești, Pucioasa, Titu, Răcari și Fieni, jandarmii vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică pentru desfășurarea în condiții de siguranță a activităților comemorative.