30.07.2014 08:09

Ceremonial militar-religios de Ziua Imnului Național

Ceremonial militar-religios de Ziua Imnului Național
Galerie foto

PETRE DRĂGUȚOIU


Ziua Imnului Național al României, 29 iulie, a fost marcată ieri în mod solemn și la Târgoviște. În Piața Tricolorului, a fost organizat ceremonialul militarreligios, în prezența autorităților locale și județene, prefectul județului Victor Sanda, președintele Consiliul Județean Dâmbovița – Adrian Țuțuianu, primarul interimar al municipiului Târgovi ște – Ciprian Prisăcaru, vicepre ședintele CJD – Gabriel Grozavu.

Părintele consilier al Arhiepiscopiei Târgoviște, Victor Drăghicescu, a deschis ceremonialul, după care au urmat alocuțiunile oficialităților. Prefectul Victor Sanda a subliniat importanța acestei zile, de referință pentru neamul românesc, concluzionând: „La întemeierea unui stat stă un popor unit și demn”.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Moment înălțător: intonarea Imnului Național

Președintele CJD a oferit câteva repere istorice: Imnul Național a fost compus de Anton Pann în iulie 1848 pe versurile lui Andrei Mureșan. Imnul a fost simbol și în Războiul pentru Independență, în Primul și al Doilea Război Mondial. Din anul 1990, Imnul a devenit simbol național alături de Drapel și Sigiliu.

„Vă îndemn să cântăm Imnul României în semn de solidaritate și mândrie față de țară!”, a declarat Adrian Țuțuianu.

După alocuțiunea primarului interimar Ciprian Prisăcaru, întreaga asistență a intonat Imnul, împreună cu formațiile corale, în acompaniament orchestral. Manifestarea s-a încheiat cu defilarea dispozitivelor Inspectorului Județean de Jandarmi, ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență și ale Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița.