30.08.2018 00:12

Centrul "Sf. Maria", locuința temporară a adulților în dificultate

Centrul
Galerie foto

*Cu excepția tinerilor proveniți din instituțiile de ocrotire, dar și a persoanelor cu handicap, care au gratuitate, beneficiarii centrului trebuie să plătească o contribuție de 60% din venit pentru serviciile primite

 

Violeta Stanciu


În municipiul Târgoviște, persoanele adulte care se află în dificultate, pe o anumită perioadă de timp, pot solicita găzduire temporară, dar pentru maximum doi ani, autorităților publice locale. Prin Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Târgoviște, oamenii sunt îndrumați către  Centrul „Sf. Maria” din microraionul IX al orașului, care se adresează în mod special adulților în dificultate.

Cu excepția tinerilor proveniți din instituțiile de ocrotire, dar și a persoanelor cu handicap, care au gratuitate, beneficiarii centrului trebuie să plătească o contribuție de 60% din venit pentru serviciile pe care le primesc în cadrul Centrului Social „Sf. Maria”.

Capacitatea de cazare a centrului este de 35 de locuri

„Centrul Social Sf. Maria din municipiul Târgoviște a rămas un centru pentru adulții în dificultate. Tot acolo avem și o parte din tinerii ieșiți din instituțiile de ocrotire. Perioada de ședere, de rezidențiat, în acest centru este de maxim doi ani, în funcție de situația fiecărui beneficiar. Și în acest centru, beneficiarii plătesc o contribuție de 60% din venit excepție făcând tinerii ieșiți din instituțiile de ocrotire și persoanele cu handicap, care au gratuitate. Însă, la Centrul Sf. Maria, în mare parte, le identificăm soluții, îi îndrumăm pentru activități independente, pentru o viață independentă și în general cei de acolo nu apucă să stea doi ani... Acestor oameni le găsim serviciu, chirie, le găsim soluții așa cum trebuie să facă orice cetățean din comunitate. Capacitatea de cazare, în Centrul Sf. Maria, este de 35 de locuri, dar, spre exemplu, în prezent sunt 32 de persoane...”, ne-a declarat directorul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Târgoviște, Marcela Iordache.

Beneficiarii centrului primesc hrană caldă de la Cantina de Ajutor Social din municipiul Târgoviște.

„Toate centrele sociale, rezidențiale, în afara Azilului de Noapte care are un statut aparte, au hrană caldă inclusă, dar... și consiliere de toate tipurile”, a conchis Marcela Iordache, directorul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Târgoviște.