27.10.2021 00:19

Centrul de Vaccinare de la SJUT, asaltat !

Centrul de Vaccinare de la SJUT, asaltat !
Galerie foto

*„În ultimele 3 - 4 zile am vaccinat peste 700 de persoane în fiecare zi cu un efort supraomenesc, iar de astăzi (n.n. ieri), am început și vaccinarea antigripală pentru  personalul medical și auxiliar al  spitalului’’

*„Este greu, dar personalul este entuziasmat că populația în sfârșit a înțeles că trebuie să se vaccineze’’

 

De frica infecției Covid-19, care face ravagii în toată țara, dar și a restricțiilor impuse de autorități, nevaccinații au luat cu asalt centrele de vaccinare din municipiul Târgoviște! Un exemplu elocvent în acest sens este  Centrul de Vaccinare de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște (SJUT), care  este asaltat zilnic de sute de persoane care cer să fie imunizate cu serul Pfizer sau Moderna. De la coordonatoarea Centrului de Vaccinare din incinta  SJUT, dr. Margareta  Zebreniuc am aflat că persoanele care vin să se vaccineze cu prima doză sunt de toate vârstele, începând cu 12 ani, iar cei care apelează la doza a 3-a sunt într-adevăr oameni mai în vârstă cu boli cronice.

,,Acum am depășit cu mult capacitatea de vaccinare obișnuită, dar am suplimentat personalul, am luat toate măsurile astfel încât procesul să se desfășoare în siguranță pentru pacienți, vaccinăm foarte mult. În ultimele zile am vaccinat peste 700 de persoane zilnic în centrul nostru, cu doza 1, doza 2 și doza 3 Pfizer și Moderna, toate vârstele, toate categoriile de vârstă , începând cu 12 ani, nu este o preponderență a unei categorii de vârstă. Cei care fac doza a 3  într-adevăr sunt persoanele mai în vârstă și cu boli cronice.

Administrăm și doze suplimentare pentru persoanele imunodeprimate, conform unor instrucțiuni pe care le-am primit special pentru aceste persoane. Este greu, dar personalul este entuziasmat că populația în sfârșit a înțeles că trebuie să se vaccineze. În ultimele 3-4 zile am vaccinat peste 700 de persoane în fiecare zi cu un efort supraomenesc, iar de astăzi (n.n. ieri), am început și vaccinarea antigripală pentru  personalul medical și auxiliar al  spitalului’’, a punctat coordonatoarea Centrului de Vaccinare de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște,  dr. Margareta  Zebreniuc.

Pfizer sau Moderna...pentru vaccinații cu Astra Zeneca!

Persoanele vaccinate cu serul Astra Zeneca sunt așteptate să se vaccineze, la alegere, cu Pfizer sau Moderna...  ,,Cei care au primit două doze de Astra Zeneca, cu 6 luni înainte de data la care vorbim, pot primi o doză de Pfizer sau de Moderna. Cei care au primit o doză de Astra Zeneca și au refuzat doza a 2 –a de Astra Zeneca, tot așa, la 6 luni, pot primi a doua doză care să fie Pfizer sau Moderna. Deci se consideră a doua doză, la cei care au primit o singură doză de Astra Zeneca, dar trebuie să ne asigurăm acest interval de timp. Deci din 28 septembrie, de când a început vaccinarea cu doza a-3-a centrul nostru a fost foarte solicitat, dar în ultima săptămână într-un mod în care trebuie să muncim chiar fără pauză,  12 h’’, ne-a declarat ieri dr. Zebreniuc  Margareta,  coordonatoarea Centrului de Vaccinare din incinta Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

 

 

Violeta Stanciu