26.01.2022 00:12

Centrul de Transfuzie Sanguină a început anul cu noi dotări

Centrul de Transfuzie Sanguină a început anul cu noi dotări
Galerie foto

*Centrul a obținut o centrifugă de procesare a sângelui nouă și, totodată, a intrat în posesia spațiului de la parter!

 

Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița a încheiat cu bine anul 2021! Centrifuga de procesare a sângelui, echipamentul solicitat și mult așteptat, a sosit la Târgoviște pe final de an, când a avut loc și eliberarea spațiului de la parterul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, unde a funcționat farmacia spitalului. Acum angajații instituției pregătesc documentația pentru modificarea spațiului de la parter unde vor fi instalate echipamentele de bază ale Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița.

„Anul 2021 s-a încheiat cu obținerea acelui echipament pe care ni-l doream foarte mult, Centrifuga de procesare a sângelui, care a venit în decembrie. Acesta a fost și motivul pentru care am solicitat urgent spațiul de la parter unde să instalez echipamentul pentru că nu încăpea la etaj. Așa s-a eliberat spațiul de jos, unde era farmacia, numai că hârtiile, contractul, partea scrisă... urmează să se întâmple. Contractul îl face Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, pentru că noi suntem chiriașii lor, spitalul este administratorul, iar proprietarul este Consiliul Județean Dâmbovița care ne-a permis această extindere.

A durat foarte mult, dar, la final de an, s-a împlinit dorința noastră, acum mai rămâne demersul de a modifica, să obținem permisiunea să modificăm acest spațiu ca să facem intrare de la noi, să nu fie intrarea de afară, să nu fie un spațiu cu două intrări. După aceea urmează a altă documentație, pentru că trebuie să cerem aprobarea DSP Dâmbovița să compartimentăm noul spațiu”, a declarat directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, dr. Iulia Stanciu.

Violeta Stanciu