04.03.2020 09:17

Cele 7 reguli pe care le respectă orice parior profesionist

Cele 7 reguli pe care le respectă orice parior profesionist
Galerie foto

 

Cei mai mulți dintre pariorii români – peste 90% - pierd bani constant. Din categoria pierzătorilor fac parte chiar și pariori care se pricep foarte bine la sporturile pe care joacă. Din procentul mai mic de 10% fac parte pariorii pricepuți care respectă reguli, adică pariorii profesioniști.

Diferența între cineva care trăiește din pariuri și cineva care alimentează constant profitul operatorilor este făcută de disciplină. Profesioniștii sunt precum niște soldați care respectă planul de acțiune, indiferent ce s-ar întâmpla pe parcurs.

Ca o definiție, pariorii profesioniști sunt niște pariori pricepuți joacă după reguli. Vă prezentăm mai jos principalele 7 reguli. Dacă le puteți respecta un sezon întreg, înseamnă că aveți calitățile necesare pentru a trece la un nivel financiar astfel încât să puteți renunța la actualul loc de muncă și să vă concentrați exclusiv pe pariurile sportive.

1. Management riguros al banilor

Managementul banilor se referă la mai multe aspecte, dar, în principal, ține de bugetul de pariuri (bankroll) și de miza plasată pe fiecare pariu. Miza este stabilită ca procent din brankroll, în funcție de gradul de risc. De obicei, un grad de risc mediu se asociază cu o miză de 3% din bugetul total, în contextul în care bugetul este apreciabil. Dacă ați decis să ne urmați provocarea și să vă comportați ca un profesionist, nu vă uitați la sume, ci numai la procente. Important este procentul din bankroll-ul inițial cu care sunteți pe plus la finalul sezonului, nu banii câștigați. Dacă procentul este bun, o dată cu mărirea bugetului, și profitul va fi însemnat.

La acest punct, este important de spus că riscul unui pariu este calculat de parior. Profesioniștii știu că cotele fixate de bookmakeri nu reflectă în mod obligatoriu și probabilitatea ca o selecție să fie câștigătoare.

2. Miza pe pariuri individuale

 

Cu cât un bilet conține mai puține selecții, cu atât sunt mai puține șanse de câștig. Din cinci bilete individuale cu cota 2.00, este suficient să iasă trei pentru ca pariorul să aibă profit. În schimb, dacă toate cele cinci selecții sunt pe același bilet, este suficient ca una singură să fie pierzătoare pentru ca jucătorul să piardă miza.

Ideea de bază este că un parior priceput, care respectă managementul banilor, câștigă mai mult de jumătate din pariuri indiferent de cât ghinion ar avea. Ghinionul este scuza de top a celor care pierd bani constant jucând la pariuri.

3. Jocul la recuperare este strict interzis

Mulți aseamănă pariurile sportive cu meciurile de fotbal. Ați pierdut un bilet? Continuați! Ați câștigat? Continuați! Cel mai contraproductiv este să vă enervați după ce ați pierdut, pentru că nervii vă împing spre decizii greșite. Calitatea fundamentală a profesioniștilor este că nu cedează tentației de a juca la recuperare mărind nejustificat miza după câteva pariuri pierdute. Această practică nu poate duce decât la epuizarea întregului buget, într-un timp foarte scurt.

Sezonul este lung, cu multe meciuri. Nu există nicio gaură în buget care nu poate fi acoperită dacă respectați pentru fiecare bilet acea corelare între miză, bankroll și grad de risc.

4. Conturi deschise la agențiile de pariuri sportive online de top

Profesioniștii pariază exclusiv online, pentru că agențiile de top de pe Internet oferă cele mai bune condiții pentru a avea profit. Este cu totul altă discuție că majoritatea pariorilor nu știe să beneficieze de facilitățile create de operatori.

Pe platformele de top sunt cele mai bune oferte sportive, cele mai mari cote, secțiuni de video streaming live pe care sunt transmise zeci de mii de meciuri în fiecare an și, nu în ultimul rând, oferte promoționale care pot aduce câștiguri suplimentare fără ca pariorul să riște fondurile proprii. În plus, cu operatorii importanți nu sunt probleme atunci când vine vorba despre retragerea unor sume mai mari.

5. Pariurile, doar pe competiții cunoscute foarte bine

Un profesionist nu pariază niciodată pe un meci fără să știe tot ce se poate cunoaște despre echipele implicate. În primul rând, a urmărit aproape toate meciurile jucate până în acel moment de cele două formații. Le cunoaște stilul de joc, tactica, motivația, istoria confruntărilor directe, atmosfera din cadrul lotului. Știe ce rezultate a avut fiecare echipă cu adversari de același nivel. Nimic nu poate fi lăsat la voie întâmplării dacă vreți să trăiți din această activitate.

De aceea, un parior profesionist joacă pe cel mult trei competiții, cărora le știe toate dedesubturile.

6. Statisticile au doar un rol orientativ

Statistica reprezintă punctul de plecare pentru analizarea oricărui meci, dar interpretarea cifrelor nu are o pondere decisivă în stabilirea șanselor ca un pariu să iasă. Cei care trăiesc din pariuri știu că informațiile de context sunt mai importante: absenții, echipele probabile, ce jucători revin după accidentări, cum abordează antrenorul respectivul meci, starea terenului etc. Când urmăriți sfaturi la pariuri sportive de la specialiști, e bine să țineți cont de acest aspect.

7. Pariurile live sunt doar pentru divertisment

Pariorii profesioniști plasează doar bilete pre-meci. O explicație ar fi că s-ar îmbolnăvi din cauza stresului dacă ar urmări meciurile ca să parieze live. Una este să pariați doar pentru divertisment și alta este să știți ca de acel bilet depinde traiul zilnic.

O altă explicație, la fel de solidă, este că emoțiile sunt foarte greu de gestionat în cazul pariurilor live. Totul se petrece foarte repede și adrenalina afectează procesul luării deciziilor.

Credeți că este posibil să respectați aceste 7 reguli?