13.03.2023 00:19

Cel mai mare proiect investițional pentru dotarea școlilor

Cel mai mare proiect investițional pentru dotarea școlilor
Galerie foto

*„Valoarea totală a proiectului, de care vor beneficia 23000 de elevi, se ridică la aproximativ 65.000.000 de lei”

 

Ședință extraordinară cu ordine de zi stufoasă... la Consiliul Județean Dâmbovița, care a fost epuizată într-un timp relativ scurt de către cei 25 de consilieri județeni (din totalul de 34), plus președintele CJD, Corneliu Ștefan! Aceasta a avut loc vineri, 10 martie 2023, când toate cele 68 de proiecte de hotărâre au fost adoptate la „foc automat”, marea majoritate fiind aprobate cu unanimitate (61) și doar câteva cu majoritate (7) din cauza unor situații de incompatibilitate a aleșilor județeni.

Pe ordinea de zi s-a aflat și o „informare privind Planul Strategic cuprinzând principalele obiective ce trebuie îndeplinite de unitățile de poliție și indicatorii de performanță minimali pentru anul 2023”, acest punct fiind suplimentat după ce a fost prezentat în prealabil în comisiile de specialitate.

De departe cel mai important punct al ordinii de zi a fost „proiectul de hotărâre privind aprobarea participării județului Dâmbovița, prin CJD, în cadrul proiectului – Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din județul Dâmbovița -  și de aprobare a cheltuielilor  aferente depunerii și implementării proiectului”. Un punct de vedere pe marginea acestui proiect a avut și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

„În ședința extraordinară a Consiliului Județean Dâmbovița, a fost votat cel mai mare și consistent proiect investițional din județul Dâmbovița pentru dotarea școlilor cu mobilier și echipamente informatice. Consiliul Județean Dâmbovița va depune – pentru 60 de unități de învățământ din 52 de localități dâmbovițene, dar și Palatul Copiilor și Clubul Sportiv Școlar Târgoviște – un proiect de dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Valoarea totală a proiectului, de care vor beneficia 23000 de elevi, se ridică la aproximativ 65.000.000 de lei. Proiectul Consiliului Județean Dâmbovița, care va fi finanțat prin PNRR, este unul de referință pentru școlile și primăriile din județul nostru. Vom avea noi laboratoare de informatică și laboratoare de științe, dotate exact așa cum trebuie să fie o clasă modernă. De asemenea, vom achiziționa mobilier nou și materiale didactice pentru sute de clase și laboratoare de științe. Mulțumesc tuturor pentru votul acordat!”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

 

 

Violeta Stanciu