11.02.2020 12:19

Cei mai importanți factori pentru buna funcționare a centralei termice

Cei mai importanți factori pentru buna funcționare a centralei termice
Galerie foto

 

Dat fiind faptul că iarna încă este prezentă în viețile noastre și nu ne va părăsi prea curând, încălzirea locuinței rămâne în continuare pe lista noastră de priorități.

Printre cele mai utilizate surse de căldură din țara noastră se află centralele termice, despre care românii ar trebui să aibă cel puțin minimul de cunoștințe. Centralele termice sunt, în prezent, un segment mai mult decât reprezentativ în domeniul încălzirii.

În termeni simpli, centralele termice reprezintă echipamente care furnizează apă caldă și confort termic dintr-o singură sursă. Pentru că există o gamă largă de modele, diferențiate prin factori multipli precum combustibilul pe baza căruia funcționează, puterea de încălzire, eficiența energetică, trebuie să știm exact cum funcționează centrala pentru care am optat noi.

Ca orice alt lucru complex, centrala are nevoie de o întreținere corectă, pentru o bună funcționare corespunzătoare, la baza căreia stau mai mulți factori. Dacă vă doriți să știți cum puteți face ca centrala dumneavoastră să funcționeze fără probleme pe o perioadă îndelungată de timp, urmăriți recomandările acestui articol.

 

 

Montarea – primul lucru la care trebuie să fim atenți

Până la punerea în funcționare a centralei, a întreținerii acesteia și așa mai departe, există un prim-pas de care depinde acest întreg circuit. La ce ne referim? La montare, pasul care trebuie făcut înainte de toți ceilalți.

Trebuie să știm care sunt actele de care avem nevoie, ca ulterior să știm și pașii pe care trebuie să îi urmăm în acest proces, fiind unul de o importanță majoră. De ce? Montarea greșită a centralei va afecta buna funcționare a acesteia și mai grav decât atât, poate pune în pericol atât siguranța locuinței, cât și a dumneavoastră și a familiei. Din acest motiv, este un risc la care nu trebuie să vă expuneți.

Acest proces se realizează de către o firmă autorizată ISCIR, singurul organ competent în acest sens.

Întreținere corectă – un factor esențial

Electrocasnicele facilitează viața de zi cu zi, acest lucru este clar – motiv pentru care, ne dorim ca viața acestora să fie cât mai îndeungată și fără probleme de funcționare. Modul de funcționare al centralei termice este influențat de felul în care aceasta este întreținută.

Toate lucrările de mentenanță, verificare și service trebuie efectuate, fără doar și poate, de specialiști autorizați ISCIR – organul administrației centrale responsabil de asigurarea măsurilor de funcționare în deplină siguranță a echipamentelor precum și a instalațiilor sub presiune.

Revizii și verificări tehnice periodice – indispensabile

Verificată în timp util și întreținută cu ajutorul unei mentenanțe profesioniste, centrala termică va funcționa constant în parametrii optimi. Reviziile și verificările tehnice periodice sunt măsuri de siguranță pe care dumneavoastră le adoptați, tocmai pentru a evita situații neplăcute și probleme de funcționare.

Mai mult decât atât, acestea constituie o obligație legală. Acestea trebuie efectuate periodic, în funcție de recomandările specialiștilor și modul de funcționare, dar există și posibilitatea unor verificări suplimentare, acolo unde este cazul.

Ne dorim siguranță atât pentru noi, cât și pentru dumneavoastră. De aceea, vă recomandăm o echipă specialistă, autorizată ISCIR, care să vă ajute cu toate procesele menționate de noi. Este vorba despre echipa Termotemp, cu o experiență vastă pe piața instalațiilor.

Indiferent că aveți nevoie de o revizie, verificare, curățare sau eventuale reparații (în cazul unor situații neplăcute), specialiștii Termotemp se deplasează la domiciliul dumneavoastră!

În funcție de situația în care vă aflați, puteți opta fie pentru o revizie centrală termică Ilfov, fie pentru reparații centrale termice Ilfov.

Alegeți echipa Termotemp, experiența largă îi recomandă!