11.11.2021 00:16

,,Cea mai mare parte din suprafața agricolă a județului a fost însămânțată’’

,,Cea mai mare parte din suprafața agricolă a județului a fost însămânțată’’
Galerie foto

*„Se mai seamănă izolat grâu, dar 99% din suprafața care se poate însămânța în toamnă s-a cam semănat până la această dată’’

 

Campania agricolă de toamnă s-a cam încheiat în județul Dâmbovița! Toate culturile specifice acestei perioade au fost însămânțate la timp, deci în perioada optimă, iar suprafețele cultivate cu grâu, criticale, orz, orzoaică de toamnă și rapiță sunt similare cu cele care au fost însămânțate anul trecut.    

„Toate culturile de toamnă au fost însămânțate”

,,Cea mai mare parte din suprafața agricolă a județului a fost însămânțată, suntem la limita perioadei optime de semănat, ar fi trebuit să se încheie până la această dată. Deci toate culturile de toamnă au fost însămânțate, mai puțin legumele, dar la cereale – grâu, orz, orzoaică de toamnă și rapiță -  perioada optimă de semănat a expirat,  pentru că am ieșit din perioada optimă. Se mai seamănă izolat grâu, dar 99% din suprafața care se poate însămânța în toamnă s-a cam semănat până la această dată. Din ce am reușit noi să colectăm la Direcția Agricolă Dâmbovița pot să spun că avem 23.500 ha cu grâu, 730 ha cu criticale, 4100 ha cu orz, 2535 ha cu orzoaică de toamnă, 3500 ha cu rapiță. Suprafețele cultivate sunt cam aceleași cu cele de anul trecut. Anul trecut la grâu am avut circa 24.500 ha cu grâu, la criticate am avut în jur de 800 ha, orz 4000 ha, orzoaica de toamnă 2500 ha, rapița 3200 ha. La rapiță avem mai mult acum, aceasta fiind o cultură profitabilă’’, a declarat directorul Direcției Agricole Dâmbovița, Viorel Cigăran.

 

Violeta Stanciu