27.01.2022 00:11

Ce urmează pentru fotbalul morenar?

Ce urmează pentru fotbalul morenar?
Galerie foto

Flacăra Moreni sărbătorește în 2022 o sută de ani de existență. Aflată de ani buni sub conducerea autorităților locale, echipa pregătită de Gabi Paraschiv activează în acest moment la nivelul Ligii a 3-a, iar începutul anului o găsește pe locul 6 în Seria a 4-a. Atunci când fostul campion național a preluat banca tehnică a formației morenare a avut loc o emulație fantastică în jurul echipei, iar momentul cel mai important a fost revenirea într-un eșalon național.

Însă, din acel punct, Flacăra a rămas pe loc. A obținut clasări decente în Liga a 3-a, dar nu s-a putut ataca o promovare în liga secundă, în contextul actual. Acum, în anul în care morenarii sărbătoresc centenarul, putem asista la un moment cu adevărat important. Astăzi, la Moreni, va avea loc o întâlnire între primarul Constantin Dinu și  Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, o primă discuție în care se pun bazele unei asociații sportive, care să permită fotbalului morenar să spere la mai mult.

Am transmis de foarte multe ori că această echipă merită o susținere puternică, în special datorită tradiției pe care o are în fotbalul județean și național, dar și pentru suporterii minunați care o susțin. Va fi o întâlnire interesantă, cu siguranță vom afla mai multe despre acest proiect în zilele următoare, dar la o primă vedere, un astfel de pas nu ar putea fi decât benefic pentru fotbalul morenar. O astfel de asociație, în care să se implice și sponsori din mediul privat, ar reprezenta un pas înainte pentru fotbalul morenar.

Rămâne să aflăm în ce  constă acest plan, care vor fi persoanele implicate, ce va însemna susținerea din partea Consiliului Județean Dâmbovița, dacă sunt deja discuții cu firme care vor să investească la Flacăra. Sunt foarte multe întrebări pe care și le pun suporterii morenari și sper că răspunsurile vor ajunge rapid la ei. Morenarii iubesc Flacăra, este principalul motiv de mândrie al orașului, iar acum putem asista la un moment important din istoria clubului, chiar în anul centenarului.

Ce urmează pentru fotbalul morenar? Vom afla în perioada următoare, dar sper ca această echipă să beneficieze de susținerea meritată, iar Gabi Paraschiv să-și îndeplinească visul pe care l-a avut când a revenit la Moreni, să vadă din nou stadionul plin. Pentru asta este nevoie de obiective îndrăznețe!

 

 

Cosmin Sava