04.10.2022 00:10

Ce urmează pentru Chindia?

Ce urmează pentru Chindia?
Galerie foto

După numirea lui Toni Petrea ca antrenor principal la  Chindia Târgoviște, s-a născut un val de optimism legat de parcursul pe care îl va avea formația dâmbovițeană în următoarele jocuri din SuperLiga. Ce-i drept, e greu de înregistrat o serie mai slabă de rezultate decât cea din mandatul lui Adi Mihalcea. Totuși, indicat ar fi să rămânem cu picioarele pe pământ, pentru că schimbarea antrenorului nu înseamnă că totul va merge perfect, iar Chindia va urca în clasament de la o etapă la alta.

Petrea a beneficiat de pauza competițională provocată de meciurile echipei naționale, a avut mai mult timp la dispoziție pentru a-și cunoaște jucătorii și, sper să fie mai inspirat în a alege o strategie, care să îi pună în valoare pe fotbaliștii din lotul echipei târgoviștene. Chiar dacă a ajuns la al patrulea sezon consecutiv pe prima scenă fotbalistică, Chindia rămâne încă o echipă mică pentru nivelul SuperLigii. Am văzut cât de importantă a fost maturitatea lui Emil Săndoi, care a ales să imprime un stil de joc potrivit lotului pe care îl avea la dispoziție și nu a riscat cu un joc spectaculos, fiind conștient de riscurile pe care și le-ar fi asumat formația târgovișteană, în cazul în care s-ar fi luat la trântă cu adversarii din campionat.

Petrea are mult de muncă la Chindia, trebuie să rezolve rapid problemele din jocul formației dâmbovițene, pentru că etapele se scurg și e nevoie de cât mai multe puncte, pentru a ieși din zona roșie a clasamentului. Jucătorii trebuie să dovedească prin rezultate că merită să evolueze în prima ligă, pentru că deși a plătit doar Adi Mihalcea, și ei sunt vinovați pentru parcursul din prima parte a sezonului. Pentru Chindia urmează multe meciuri dificile, va fi o perioadă încărcată, în care Petrea este obligat să construiască o echipă de la zero, dar în același timp să obțină puncte.

La fel ca și Adi Mihalcea, fostul antrenor de la FCSB a transmis la începutul mandatului că are încredere în jucătorii pe care îi are la dispoziție. Va fi interesant de urmărit dacă discursul acestuia se va schimba pe măsură ce trec etapele. E nevoie de liniște la formația târgovișteană, însă aceasta vine odată cu rezultatele pozitive, iar acest lucru depinde doar de jucători și de staff-ul tehnic. Cu siguranță, există multe minusuri la Chindia, atât din punct de vedere sportiv, cât și administrativ, însă toți cei implicați la acest club trebuie să demonstreze, începând din acest moment, că-și merită locul pe prima scenă fotbalistică.

 

Cosmin Sava