17.03.2020 00:08

Ce se întâmplă cu Liga I?

Ce se întâmplă cu Liga I?
Galerie foto

❚ Oamenii din fotbal au venit cu mai multe idei, campionatul să fie reluat în luna mai, prima liga să se oprească în acest moment sau să se organizeze un altfel de sistem pentru a stabili echipele care vor retrograda fiind unele dintre variantele prezentate. ❚ Din partea FRF, Andrei Vochin a prezentat varianta organizării unui sistem- cupă sau sistemgrupă pentru a putea stabili cine retrogradează. ❚ Momentan, totul este la stadiul de discuții, iar cel mai probabil, abia după ce UEFA și FIFA vor lua o decizie, vom afla ce se întâmplă cu echipele din Liga I.

 

COSMIN SAVA

 


 

Probleme cauzate de coronavirus au afectat și fenomenul sportiv, iar în România, la fel ca și în alte țări, competițiile fotbalistice au fost suspendate. FRF a decis să suspende competițiile până pe 31 martie, dar în ritmul în care pandemia se răspândește, cel mai probabil termenul va fi prelungit. Oamenii din fotbal au venit cu mai multe idei, campionatul să fie reluat în luna mai, prima liga să se oprească în acest moment sau să se organizeze un altfel de sistem pentru a stabili echipele care vor retrograda, fiind unele dintre variantele prezentate.

Incertitudinea se prelungește

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a transmis că este puțin probabil ca această ediție a primei ligi să fie anulată. Din partea FRF, Andrei Vochin a prezentat varianta organizării unui sistem-cupă sau sistem-grupă, pentru a putea stabili cine retrogradează. Cele două sisteme ar arăta astfel: Sistem Cupă (cele 8 echipe s-ar întâlni în „sferturi”, primele 4 clasate ar fi capi de serie. Câștigătoarele și-ar asigura menținerea în prima ligă, urmând ca cele 4 pierzătoare să se înfrunte în două meciuri care ar decide cele două retrogradate) sau Sistem Grupă (primele 4 clasate din play-out sunt automat salvate. Ultimele 4 se înfruntă într-o grupă pe sistemul fiecare cu fiecare, întro singură manșă. Ultimele două locuri merg în Liga 2). De asemenea, a apărut varianta ca Liga I să reînceapă în luna mai, aceasta fiind opțiunea prezentată de CS U Craiova. Sa vorbit chiar și de varianta ca Liga I să fie oprită în acest moment, iar ierarhia finală să fie cea de la finalul sezonului regulat. Momentan, totul este la stadiul de discuții, iar cel mai probabil, abia după ce UEFA și FIFA vor lua o decizie, vom afla ce se întâmplă cu echipele din Liga I.