28.03.2024 00:11

Ce provocare și-a ales Boriga!

Ce provocare și-a ales Boriga!
Galerie foto

Gabriel Boriga reprezintă un personaj particular. Poate fi charismatic, dar și incomod, foarte rar previzibil. O persoană complexă, cu un caracter puternic, președinte Chindiei a pășit entuziast pe un tărâm alunecos. Doar că în fotbal nu apar rezultate și nici minuni peste noapte. Fotbalul te ridică și te scufundă, precum marea agitată. Un fenomen fascinant, vibrant, veninos.

Boriga a schimbat lucruri în bine la Chindia și are ambiția să reușească, acolo unde aproape toți au eșuat. Deschiderea lui, transparența informațională, curajul de a prelua un club aproape eșuat, îl obligă să meargă mai departe. Pas cu pas, își construiește propria echipă. A readus în club oameni de încredere, pe Marcel Ghergu, pe Ciprian Iugulescu, pe Georgiana Niculae, care au mai activat aici în ultimii ani.

Momentul este unul delicat, ținând cont de ratarea calificării în play-off și, invariabil, a promovării în SuperLigă. Boriga a anunțat că își va continua mandatul până la finalul sezonului, moment la care va fi evaluată și situația antrenorului italian, Diego Longo. Până atunci, urmează un play-out lejer, dar și o perioadă în care se fac eforturi, pentru ca datoriile clubului să nu mai reprezinte o amenințare.

Chiar dacă s-au stins multe litigii și datorii, Chindia mai întâmpină o problemă majoră. Asociații, adică autoritățile locale, au alocat în integralitate clubului cotizațiile pentru anul în curs. Iar cum sponsorii nu sunt interesați să investească într-o echipă care a ratat prezența în play-off și promovarea în SuperLigă, salvarea este tot la autorități.

Motiv pentru care s-a depus un proiect de finanțare nerambursabilă, în speranța obținerii unei noi sume importante din partea Primăriei Municipiului Târgoviște, 1.500.000 lei. Dacă nu vor fi obținuți acești bani, situația se va complica și mai tare, mai ales că angajații și jucătorii mai au restanțe salariale de două luni. Ce provocare și-a ales Boriga!

 

 

 

Costin Mihai