23.04.2014 08:08

Ce faceți cu Dikeoulakos? Cum rezolvați problema?

Ce faceți cu Dikeoulakos? Cum rezolvați problema?
Galerie foto

COSTIN MIHAI


 

Un club care anul trecut a consumat zilnic 250 de milioane lei vechi tot nu a reușit să stingă o datorie de 103.000 de euro către fostul antrenor grec al echipei de baschet, George Dikeoulakos. Problema este că grecul, acum la Nadezhda Orenburg, în Rusia, a reclamat Clubul Sportiv Municipal Târgoviște la Tribunalul Arbitral al FIBA, iar de aici au început necazurile.

 

Dikeoulakos a declarat pentru „Jurnal de Dâmbovița” că prima sancțiune dictată împotriva echipei de baschet, prezidată de Ciprian Iugulescu, ține de interzicerea dreptului de a mai transfera jucătoare din Europa sau din afara ei, decizie care nu afectează aproape deloc clubul în acest moment. Club care va rămâne foarte probabil fără echipa de baschet, ce va cunoaște o schimbare juridică și pentru a scăpa de sancțiuni, sancțiuni ce ar putea merge până la interzicerea dreptului de a mai participa în cupele europene.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Tot grecul o spune, cum mai spune că nu sunt plătite nici taxele pentru salariile primite de el și de jucătoare, agenții reclamând nemulțumiri asemănătoare. Până la urmă, se poate renunța și la cupele europene, însă cum se rezolvă problema cu banii, ținând cont că vorbim despre o decizie a Tribunalului Arbitral al FIBA? Să presupunem că echipa de baschet se va transforma într-un club nou, însă datoria rămâne pe CSM Târgoviște, care nu se desființează.

 

În plus, repercusiunile se pot întinde asupra tuturor echipelor românești cu drept de participare în cupele europene. Cât despre treaba cu palmaresul, care ar fi preluat de noile cluburi de baschet și de volei, e greu să păcălească pe cineva. Ce treabă are echipa de volei de acum cu Oțelul de altădată? Sau cea de baschet cu fosta Livas?

 

Pentru unii, astea sunt doar detalii, mai degrabă neimportante. Ce faceți însă cu Dikeoulakos, cum rezolvați problema? Cine v-a pus să-l angajați pe un salariu de sute de mii de euro?