03.04.2015 00:19

Ce-a băgat la unepere?

Ce-a băgat la unepere?
Galerie foto

TEODOR VASILIU

 


 

Se anunță îngrămădeală la unepereu’ cel pe care mă grăbesc și eu astăzi să-l fac mai mare decât e. După vizita de tip ceaușist a generalului cu stele fără număr, aud că s-a creat o emoție puternică.

Cică de prin toate partidele vor unii să ceară azil politic la așa-zisa uniune a progresului și interesului național militarizat. Chiar dacă mă amuză melodramatismul situației, accept că uniunea asta e pentru unii un refugiu securizat în vremuri cu zăngănit de cătușe.

Mi-a plăcut mult când l-am văzut pe deputatu’ Ionel Pârgaru, ajuns la al treilea partid în ultimii doi ani, pupându-se cu generalul Oprea în interes național, știind câte nopți de nesomn i-au provocat problemele județului, pe care nu le-a mai putut rezolva de tot nici cu liberalii lui Orban, nici cu eliberații lui Tăriceanu.

Cred că i-a tras un curent puternic de opinie și pe alți liberali spre unepere. Cică și pe deputatu’ Vasilică Horga l-a atras curentul ăsta ideologic liber-schimbist și nu m-aș mira, după cum l-am auzit proslăvind partidul militarizat, că vrea și el un loc la popotă.

Dacă mă uit spre flancul stâng, nu-i văd bine nici pe unii din pesede care vor să dezerteze de la oastea lu’ Ponta ca să treacă într-a lu’ Nașu’. Că cică-i mai democrat/ Și mult mai bărbat/ C-are oi mai multe/ Mândre și cornute/ Și cai deshămați/ Și câini mai turbați. C-așa-i în folcloru’ politico-mioritic! Dacă plecarea consilierului muntean Moldoveanu n-a mirat pe nimeni, cea a interdependentului Nelu Stan va aduce multă imaginație unepereului.

Zisu-s-a că și deputatu’ Stanciu vrea să se înroleze, dacă-l obligă interesu’ național, de amoru’ căruia cică o să fie sedus și deputatu’ Radu mamii, care, de când a venit la Târgoviște, schimbă anu’ și partidu’. Sunt sigur că unele nume grele vor fi, însă, luate peste rând, de frică să nu se răzgândească. Doar n-o să stea la coadă Andrei Plumb, președintele clubului pesede și nici amicu’ Coviltiru’ fost preș la liberali.

Nu m-a uimit nici când am auzit că și fosta viceprimăriță Ana de la Pucioasa, șefa pesediștilor din orașul-stațiune, cumnata vitezomanului Gică, a virat-o spre aceeași uniune de interese. Și-acu’ mă întreb și eu, ca orice cetățean turmentat politic, ce-a băgat la unepereu’ ăsta în Dâmbovița de s-a făcut coadă la el ca la măcelărie pe vremuri?

P.S.: La închiderea ediției, aveam să aflu că la unepere s-au băgat organe proaspete!