28.05.2020 10:11

Cazuri de COVID-19 la Crevedia. Zeci de oameni, în izolare

Cazuri de COVID-19 la Crevedia. Zeci de oameni, în izolare
Galerie foto

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Referitor la apariția unor cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2  la personalul angajat în cadrul unui abator de păsări de pe raza comunei Crevedia, facem următoarele precizări:

În seara zilei de 25 mai 2020, Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița i-au fost transmise buletinele de analiză  care  confirmau prezența virusului SARS-CoV-2 la două persoane de sex feminin, de naționalitate vietnameză, salariate în cadrul acelei societăți comerciale.

Marți 26 mai 2020, a fost demarată ancheta epidemiologică și în același timp s-a efectuat și un control igienico-sanitar care a evidențiat că la nivel de fabrică au fost implementate măsurile prevăzute de Ordinul comun MS/ MMPS nr. 831/3577/2020, dar au existat neconformități în ceea ce privește spațiile de cazare ale angajaților. Conform opiniei specialiștilor D.S.P. Dâmbovița, acest lucru a favorizat răspândirea infecției cu noul coronavirus, iar pentru acest motiv societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 20000 lei, conform HG 857/2011.

În cadrul anchetei epidemiologice au fost identificate 72 de persoane contacte apropiate, din care 3 de la locul de muncă si 69 din spațiul de cazare. Pentru aceștia s-a dispus măsura izolarii la adresa de reședință pentru o perioadă de 14 zile, cu  monitorizare medicală.

S-a impus efectuarea dezinfecției terminale a spațiilor de cazare, a celor de lucru și a spațiilor anexe folosite de cele două angajate infectate cu virusul SARS-CoV-2, dar și întocmirea, implementarea și respectarea unor proceduri operaționale în conformitate cu Ordinul 831/3577/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activității la locul de muncă în condiții de securitate și sănătate în muncă, pe perioada stării de alertă.

  

DIRECTOR EXECUTIV,

Dr. Sorin STOICA