08.08.2019 00:10

Cătălin Tănase conduce România U20 spre semifinale

Cătălin Tănase conduce România U20 spre semifinale
Galerie foto

❚ Din lotul naționalei fac parte Denisa Vați, Ștefania Cătinean, Claudia Cristea, Evelina Petrof, Alexandra Ghiță și Carla Popescu(toate CSȘ Târgoviște), dar și pe Anamaria Vîrjoghe, dâmbovițeană legitimată la formația americană Gonzaga University. ❚ Pentru a se califica în semifinale, România trebuie să termine pe unul dintre primele două locuri. Din cealaltă grupă fac parte Croația, Israel, Irlanda și Marea Britanie.

 

COSMIN SAVA

 


 

În această perioadă, orașul Prishtina din Kosovo găzduiește Campionatul European U20 la baschet feminin, competiție la care participă și echipa națională a României. Lotul este condus de Cătălin Tănase, fostul antrenor de la CSM Târgoviște, și are în componență șase jucătoare care evoluează pentru CSȘ Târgoviște, după cum urmează: Denisa Vați, Ștefania Cătinean, Claudia Cristea, Evelina Petrof, Alexandra Ghiță și Carla Popescu, dar și pe Anamaria Vîrjoghe, dâmbovițeană legitimată la formația americană Gonzaga University.

Au trecut de faza grupelor

România a fost repartizată pentru început în Grupa C, alături de Turcia și Kosovo, reușind să încheie această fază pe locul 2, asigurându-și astfel participarea în runda a doua a competiției. România a pierdut cu Turcia, 69-80, dar a reușit să învingă Kosovo cu 100-47. În faza a doua a Campionatului European, România a fost repartizată în Grupa F, alături de Turcia, fiind păstrat rezultatul din prima fază (69-80), Finlanda și Bulgaria. Meciul cu Finlanda s-a disputat după încheierea ediției ziarului nostru, în timp ce partida cu Bulgaria se joacă mâine. Pentru a se califica în semifinale, România trebuie să termine pe unul dintre primele două locuri. Din cealaltă grupă fac parte Croația, Israel, Irlanda și Marea Britanie.

Lotul complet

Pentru competiția din Kosovo, Cătălin Tănase se bazează pe următoarele jucătoare: Ana Maria Vârjoghe (Gonzaga University), Denisa Vati, Ștefania Cătinean, Claudia Cristea, Evelina Petrof, Alexandra Ghiță, Carla Popescu (toate CSȘ Târgoviște), Andreea Fleser (Phoenix Știința Constanța), Nicolett Orban (Sepsi Sic), Amira Al-Ash-Hab (Olimpia CSU Brașov), Boglarka Biszak (KSE Tg. Secuiesc) și Renata Kovacs (Sepsi Sic).