31.01.2023 00:18

Cascadorii rutiere, penalizate de polițiști

Cascadorii rutiere, penalizate de polițiști
Galerie foto

Curbe strânse, motoare turate la maximum, derapaje și drifturi pe zăpadă! În parcarea unui supermarket din Pucioasa, în mai multe seri, de când a venit și prima zăpadă, câțiva tineri din oraș au găsit o modalitate de a-și petrece timpul, imediat după lăsarea întunericului.

Zăpada care s-a așternut în ultimele zile i-a făcut pe aceștia să trăiască senzații tari în parcarea magazinului, făcând drifturi printre stâlpii de iluminat public. Au fost surprinse imagini video de locuitorii din blocurile aflate în apropierea magazinului. Tinerii și-au arătat îndemânarea la volan și au făcut chiar și cerculețe din zăpadă.

Totuși, șoferii „cascadori” au rămas doar cu adrenalina după această ispravă. Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Dâmbovița a anunțat într-un comunicat de presă că au fost identificați toți cei trei conducătorii auto și au rămas fără permis de conducere timp de 30 de zile.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița este abilitat să comunice următoarele: La data de 28 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Pucioasa s-au sesizat din oficiu și au efectuat verificări pentru identificarea tuturor persoanelor care ar fi efectuat drifturi în parcarea unei societății comerciale, fiind exploatate imaginile video existente. În urma activităților desfășurate, polițiștii au identificat trei conducători auto care au fost sancționați contravențional, iar, ca măsură complementară, s-a dispus reținerea permisului de conducere pentru 30 de zile. Precizăm că realizarea intenționată a unui derapaj controlat al vehiculului în vederea întoarcerii sau rotirii acestuia ori întoarcerea vehiculului prin folosirea frânei de ajutor sau pornirea vehiculului de pe loc prin patinarea excesivă, în gol, a roților motoare se sancționează cu 4-5 puncte amendă (580 - 725 de lei) și cu măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru 30 de zile”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Dâmbovița.

 

 

 

 

Ștefan Khalil