19.01.2016 23:14

Casa de Ajutor Reciproc a clerului și salariaților bisericești, la bilanț

Casa de Ajutor Reciproc a clerului și salariaților bisericești, la bilanț
Galerie foto

❚În Adunarea generală, au fost prezentate raportul pe anul trecut și propunerile pentru anul 2016


Luni, 18 ianuarie 2016, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, conform legislației specifice în vigoare, s-a desfășurat ședința Adunării Generale anuale a Casei de ajutor reciproc (C.A.R.) a clerului și salariaților bisericești din Arhiepiscopia Târgoviștei, ce a avut ca scop principal prezentarea, dezbaterea și aprobarea raportului asupra activității pe anul 2015. Pc. pr. Valeriu Gheorghe, președintele C.A.R., a prezentat darea de seamă pe anul 2015, apoi contul de execuție bugetară pe anul recent încheiat și ulterior bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2016.

S-a dat citire apoi raportului Comisiei de Cenzori, fiind propus bugetul pentru anul 2015, după care au fost discutate propunerile Consiliului Director cu privire la optimizarea activității instituției pe anul 2016. În finalul întrunirii, au avut loc dezbateri referitoare la eficientizarea activității C.A.R. și la creșterea contribuției acestei instituții în pastorația și misiunea Eparhiei noastre, prin accentul pus pe întrajutorare și solidaritate creștină.

Precizăm faptul că această instituție de întrajutorare eparhială Casa de Ajutor Reciproc a clerului și a salariaților biserice ști din Arhiepiscopia Târgoviștei are în prezent 1.109 membri, iar în anul 2015 a acordat împrumuturi în valoare de peste 1.500.000 lei.

 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviște