24.10.2014 00:14

Casa de Ajutor a Pensionarilor Moreni a falimentat

Casa de Ajutor a Pensionarilor Moreni a falimentat
Galerie foto

❚ După 20 de ani de cotizații, bătrânii au rămas și fără ajutor, și fără fond ❚ Elena Chițu, președinta CAR Omenia Târgoviște, susține că falimentul a survenit în urma managementului defectuos

VIOLETA STANCIU


Casele de Ajutor Reciproc (CAR) pentru pensionari sunt colacul de salvare a vârstnicilor! În Dâmbovița sunt cinci astfel de organizații, la Târgoviște, Găe ști, Pucioasa, Titu și Răcaci.

Cea mai mare dintre ele este CAR Omenia din Târgoviște, care are și cel mai mare număr de membri.

 

„A fost o contabilă șefă care a... mâncat banii”

O „soartă” mai puțin norocoasă a avut CAR Moreni, intrată în faliment din cauza managementului defectuos. Astfel, morenarii care au cotizat peste 20 de ani la acest CAR au rămas fără fond, dar și fără ajutorul pe care ar fi trebuit să-l primească.

Situația ne-a fost explicată de Elena Chițu, directorul CAR Omenia din Târgoviște:

„La fel ca noi, pe aceeași structură, a fost și CAR Moreni. A fost o contabilă șefă care a... mâncat banii și s-a ales praful de el. Pe oameni, săracii, i-am învățat ce să facă, pentru că aveau un sediu în proprietate. Puteau să se unească, să vândă sediul și să dea banii oamenilor, pentru că existau fișe, aveau carnete. Dar omul în vârstă nu poate să se mai miște, nu are curajul să se ducă să umble prin tribunal. Au pierdut. Sunt unii care au cotizat peste 20 de ani și au pierdut toți bănuții, adică ajutorul și fondul pe care-l aveau acolo”, a arătat Elena Chițu.