05.10.2017 00:20

Cartofi mulți, bani puțini

Cartofi mulți, bani puțini
Galerie foto

❚ Și anul acesta cartofii ajung pe mâna samsarilor ❚ „Un an destul de bun care nu ne aduce bogăție. Prețul este mic deoarece sunt cartofi mulți, iar clienți nu prea. Muncim tot anul iar acum stăm și ne uităm la ei”, ne-a declarat un fermier

CORVIN DUMITRICĂ

 


 

În ciuda unui an agricol nu tocmai bun, producția de cartofi este una mult mai mare decât în anii trecuți. Acest lucru ar trebui să-i bucure pe producători, însă nu este deloc așa. Aceștia duc în continuare lipsă de piață de desfacere iar în piețe clienții încă se mai lasă așteptați. Cea mai mare problemă la acest moment o constituie lipsa spațiilor de depozitare. Producătorii se plâng de faptul că nu au unde să depoziteze cantitățile de cartofi și sunt nevoiți să-i vândă la deferiți intermediari pentru ca marfa să nu se strice.

● „A fost un an destul de bun. Avem producție mare dar din păcate nu se vând. Stăm cu tonele de cartofi în curți. Nu avem unde să-i depozităm. O să-i pierdem”. ● „I-am mai lăsat în pământ, însă a venit vremea să-i culegem. Nu putem să-i mai lăsăm că se strică. I-am scos și stăm cu ei în curți. Nu se vând așa cum trebuie”. ● „Un an destul de bun care nu ne aduce bogăție. Prețul este mic deoarece sunt cartofi mulți, iar clienți nu prea. Muncim tot anul iar acum stăm și ne uităm la ei”. ● „ Și anul acesta o să câștige intermediarii. Nu avem unde să-i depozităm și suntem nevoiți să-i dăm să scăpam de ei. Decât să se strice mai bine îi dăm mai mult degeaba. Producția mare de anul acesta mai rău ne bagă în faliment”. În asemenea condiții, oamenii se văd nevoiți să vândă o mare parte din producție samsarilor. Iar cartofii care nu se vând v-or ajunge hrană pentru animale.