17.11.2023 00:09

Carla Popescu a revenit la CSM Târgoviște

Carla Popescu a revenit la CSM Târgoviște
Galerie foto

* Echipa de baschet a municipalității a renăscut în această toamnă, după ce a reușit să închidă litigiul cu fostul antrenor grec, George Dikoeulakos

 

Clubul Sportiv Municipal Târgoviște a prezentat un interviu realizat cu baschetbalista Carla Popescu, una dintre cele mai importante jucătoare ale echipei antrenate de Cătălin Tănase. Echipa de baschet a municipalității a renăscut în această toamnă, după ce a reușit să închidă litigiul cu fostul antrenor grec, George Dikoeulakos.

Rep.: O să începem cu prima curiozitate. Cum ai început să joci baschet, cum ai ales acest sport?

- Am început baschetul la vârsta de 8 ani în orașul meu natal, Târgu Jiu. O bună perioada de timp am fost nevoită să mă antrenez cu echipele de băieți, pentru că nu exista o echipă de fete, dar asta nu m-a împiedicat să-mi urmez visul. Pe această cale vreau sa le mulțumesc antrenorilor mei din Târgu Jiu. În 2010 am fost legitimată pentru prima data la o echipa de fete (CSȘ Craiova), aici am putut activa în Campionatul Național.

Rep.: De unde această pasiune pentru baschet, este cineva în familia ta care te-a infuențat?

- Cu siguranță, această pasiune către baschet și sport, în general, am dobândit-o de la tatăl meu. Pot spune că familia a jucat un rol foarte important în parcursul meu baschetbalistic, deoarece părinții mei m-au susținut necondiționat.

Rep.: Cum ai ajuns să joci pentru Târgoviște, cum ai plecat din Târgu Jiu?

- În anul 2013, am ajuns la Târgoviște, un oraș cu o tradiție in baschetul românesc. Am avut această oportunitate, mulțumită domnului antrenor Cătălin Tănase. Acesta remarcând potențialul pe care-l aveam, mi-a oferit șansa să evoluez la un nivel mai înalt. Proiectul pe care-l demarase la CSS Târgoviște era unul promițător și de viitor. Așadar, în perioada junioratului, alături de echipa din Târgoviște, pot spune că am avut un parcurs aproape impecabil, obținând multiple titluri de campioni.

Rep.: Ce s-a întâmplat după perioada de juniorat?

- La nivel de seniori mi-am început cariera la CSM Târgoviște, în anul 2018. Ulterior, am evoluat la alte două echipe din campionatul intern (CSM Satu Mare și Rapid Bucuresti), iar acum am hotărât să mă întorc din nou la CSM Târgoviște. Am luat această decizie, pentru că simt că ceva mă leagă de locul acesta. Se spune că dacă urci odată în Turnul Chindiei, ești predestinat să rămâi la Târgoviște, poate că în cazul meu așa este.

Rep.: Ce îți place să faci în timpul liber?

- În timpul liber îmi place să fac diverse activități, precum să petrec timp cu familia și prietenii, să citesc, să călătoresc, iar în ultimii ani am încercat să-mi focusez atenția cât se poate de mult pe dezvoltarea și evoluția mea ca persoană, din toate punctele de vedere.

Rep.: Ai vrea să le spui ceva celor care susțin echipa de baschet?

- Da, în primul rând aș vrea să le mulțumesc, pentru că niciodată nu ne-au dezamăgit și întodeauna am simțit că sunt sinceri alături de noi, indiferent de rezultatele finale. Totodată, aț vrea să îi rog ca în continuare să vină la sală, prezența lor este extrem de importantă pentru noi.

 

 

 

C.M.